Макарівські освітяни купили молоко на третину дорожче ринку, бо дешевша землячка переможця «злилася»
23.02.2018   //  

Відділ освіти, фізичної культури та спорту Макарівської районної державної адміністрації Київської області 29 січня за результатами тендеру замовив ФОП Глущенко Владислав Степанович молока на 311 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у навчальні заклади Макарівського району поставлять 9 800 л пастеризованого коров’ячого питного молока жирністю 2,5% у пакетах по 25,50 грн./л та 970 кг згущеного молока жирністю 8,5% у бляшанках по 62,88 грн./кг без ПДВ.

За даними моніторингу роздрібних цін на харчові продукти на продовольчих ринках та базарах МінАПК від 30 січня, молоко 2,5% коштувало в середньому 18,45 грн./л. Це на 38% дешевше від тендерної ціни макарівських освітян.

Згущене молоко 8,5% у бляшанках один із виробників продає на сайті по 51,47 грн./кг.

Днями Управління освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації замовило питне молоко 2,5% по 18,54 грн./кг (близько 19,08 грн./л) і згущене молоко 8,5% по 57,00 грн./кг із ПДВ. Це відповідно на 33% і 10% дешевше від нинішнього тендеру.

Ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 320 тис грн.

Єдиний конкурент ФОП Іваненко Ірина Миколаївна із нижчою на 5% ціною відмовився від участі в закупівлі у зв’язку з укладенням інших договорів.

Обидва суперника зареєстровані в смт. Іванків на Київщині.

Підприємець Владислав Глущенко володіє ПП «Школярик» сам, ПП «Іван Холдінг» з Іваном Рябовим, а також ТОВ «Вік-Тех Агро» з Анатолієм Машталяром і Кирилом Безсмертним.

У свою чергу Безсмертний володіє ТОВ «Мир-Агро Грант» із депутатом Шпилівської сільради Іванківського району Мирославом Павленком та ТОВ «Сіт-Агро Світ» з Олександром Леляком – чоловіком депутатки Іванківської райради від партії «Наш край» Людмили Леляк.

Мирославу Павленку і Олександру Леляку належить ТОВ «Ікс Агро Сіт».

Олександр Леляк володіє ТОВ «Украгроенерго» разом із ТОВ «Укртепло» Івана Надєїна.