- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Кропачов не відповів як голова Держслужби ветеранів «обілєчує» його бізнес в інтересах Кононенка

Власник ТОВ «Укрдонінвест» Віталій Кропачов ухилився від відповіді щодо передачі через новообраного голову Держслужби у справах ветеранів Валентина Манька грошей за ведення успішного бізнесу першому заступнику голови парламентської фракції «БПП Солідарність» Ігорю Кононенку – товаришу та бізнес-партнеру президента Петра Порошенка.

[1] [2]

Під час інтерв’ю [3] для «Економічної правди» журналіст Дмитро Рясний запитав про відповідність дійсності інформації, що Кропачов передає гроші через Манько, який нібито «обілєчує бізнес» в інтересах Кононенка.

Кропачов через паузу та уточнюючі питання визнав, що контактує з Манько як користувач послуг його охоронних фірм.

Есть информация, что вы часто контактируете с неким Валентином Манько: передаете ему деньги, которые в итоге являются своеобразной данью вашему куратору Игорю Кононенко.

— (Пауза.) Валентин Манько со мной в контакте?

— Да.

— Да, мы контактируем с ним, а в чем суть вопроса-то?

— Манько считается человеком, который “обилечивает” бизнес в интересах Игоря Кононенко. Суть вопроса в “обилечивании” вас.

— Мы можем взять Валентина, вы можете с ним встретиться и поговорить. У нас с ним совершенно другие, партнерские отношения.

— В чем суть этих отношений?

— Много ветеранов (войны России против Украины. — «ЭП») входят в состав охранных фирм. Я пользуюсь услугами его охранных фирм.

Нагадаємо, в січні Валентин Манько став переможцем конкурсу на керівника державної служби в справах ветеранів війни та учасників АТО. Після оголошення переможцем низка ветеранських та волонтерських організації висловили [4] свою критику щодо відкритості проведення конкурсу та кандидатури Манько. ЗМІ писали, що він раніше був депутатом Васильківської районної ради V скликання в 2006-му році за списками Партії Регіонів (Дніпропетровська область). Приймав участь в АТО, але був оголошений [5] правоохоронцями в розшук за розбій. В 2015 році член політради партії «УКРОП» Андрій Денисенко оприлюднив [6] переписку Манька з Кононенком, у якій бізнес-партнер президента України Петра Порошенка давав гарантії безпеки в обмін на компромат проти лідера «УКРОП» Геннадія Корбана.

Кропачов став відомий широкому загалу у 2016-2017 роках, коли почав скуповувати вугільні та газові активи сина біглого екс-президента Віктора Януковича – Олександра. ЗМІ Називали Кропачова «смотрящим» від Кононенка з вугільною галуззю. Національне антикорупційне бюро України підозрює [7] низку фірм, що підконтрольні Кропачову, в постачанні обладнання та запчастин до державних шахт по завищеним цінам.