- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Електроважмаш» відписав екс-заступнику Кернеса 6 мільйонів на охорону

ДП «Завод «Електроважмаш» 12 грудня уклало угоду з ТОВ «Інекс» про послуги з охорони на 6,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Охоронні послуги замовили строком до кінця 2018 року. Деталі підряду у звіті про укладення договору не вказані, а договір замовник не оприлюднив.

ТОВ «Інекс» із смт. Пісочин належить екс-заступнику мера Харкова Геннадія Кернеса з питань сім’ї молоді та спорту Олександру Попову (детальніше – у статях «Бізнес віце-мера Харкова» [2] і «Нова зірка Кернеса на ім’я Олександр Попов» [3]).

Директором ТОВ «Інекс» є Геннадій Лялюк – засновник харківського ТОВ «Редут Охорона», яким керує Едуард Кравченко.

ТОВ «Інекс» не вигравало тендерів, однак інші фірми з цієї групи отримували підряди:

У серпні 2017 року нинішнього підрядника ТОВ «Інекс» не допустили до аукціону [4] щодо охорони КП «Харківський метрополітен». Нагадаємо, у 2016 році поліція відкрила кримінальне провадження проти працівників метрополітену щодо службової недбалості при закупівлі у ТОВ «Інекс-Пульт» послуг з технічного обслуговування пристроїв автоматичної пожежної сигналізації, що призвело до переплати понад 1 млн грн. [5] Після того, як у травні-липні 2017 року слідству дозволили доступ до низки документів метрополітену та фірми, нових ухвал у судовому реєстрі не з’являлось.