- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Стадіон у Житомирі за півтора роки подорожчав у одинадцять разів – до 84 мільйонів

Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації 12 грудня замовив ПП «Елітбуд-1» додаткові роботи з реконструкції футбольного поля та благоустрою території центрального стадіону Житомира на 57,96 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

У липні 2016 року фірма виграла тендер вартістю 7,68 млн грн. на ремонт [2] стадіону «Полісся» [3] коштом Державного фонду регіонального розвитку. Єдиним допущеним конкурентом тоді було ТОВ «АртХаус» [4] Михайла Лисака. До кінця 2016 року мали виконати демонтажні роботи, влаштувати бігові доріжки та сектори для знаряддя із покриттям, футбольні ворота, рулонний газон, поливальний водопровід, колодязі, дренаж і дощову каналізацію.

Згодом у грудні 2016 р. «Елітбуд-1» за переговорною процедурою отримав на якісь додаткові роботи ще 25,87 млн грн. [5], однак до грудня 2017 року ціну зменшили до 18,11 млн грн. За даними місцевих ЗМІ [6], на 2017 рік планували частину благоустрою, будівництво навісів над трибунами, зовнішнього освітлення, звукової системи та інших систем забезпечення.

Нинішню закупівлю додаткових робіт теж провели за переговорною процедурою для сумісності з уже виконаними роботами. В обґрунтуванні сказано, що у грудні 2016 року до проекту внесли суттєві зміни, які збільшили вартість робіт. Про які саме зміни і види робіт йдеться, замовник не повідомляє. А в жовтні 2017 року фонд збільшив фінансування.

Гарантійний строк становить десять років. Нова угода діятиме до кінця 2018 року.

На заробітну плату піде 2,51 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,5% – 276 тис грн.

Загальна вартість робіт складає 83,75 млн грн., що майже в 11 разів дорожче від вартості первинного договору.

Засновниками «Елітбуд-1» є Сергій Рудой, Василь Бойко і Денис Болейко. Останній був пов’язаний з братами Черпіцькими, яких називали лідерами угрупування «Чепчики» [7].