- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Новоайдарі викинули «регіонала» з дешевшим паливом заради новачка з оточення Ахметова

ДП «Новоайдарське лісомисливське господарство» (Луганська область) 24 січня за результатами відкритих торгів замовило ТОВ «Енерготехзбут ЛТД» пального на 3,43 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро [1]».

Замовлено по талонах 60 тис. л бензину А-92 за ціною 26,22 грн/л, а також 75 тис. л дизельного палива по 24,72 грн/л.

Учасниками тендеру стали дві фірми – ТОВ «Енерготехзбут ЛТД» та ТОВ «Мікс Маркет» з дешевшою на 135 тис. грн кінцевою пропозицією. 8 грудня замовник прийняв рішення про акцепт пропозиції «Мікс маркету», як найбільш економічно вигідної.

12 грудня «Енерготехзбут ЛТД» завантажив вимогу до тендерного комітету щодо усунення порушення – фірма навела чотири причини для відхилення дешевшої заявки «Мікс Маркету». Того ж дня компанія також подала скаргу в АМКУ.

Уже наступного дня замовник провів засідання, де вирішив на підставі наданих «Енерготехзбут ЛТД» даних відхилити пропозицію «Мікс Маркету».

3 січня АМКУ розглянув вимоги скаржника, не підтримавши її, зокрема тому, що на основі питань, де були зафіксовані порушення, замовник уже прийняв рішення щодо відхилення пропозиції «Мікс Маркету».

Мова про неподання кількох довідок та підписання однієї з них А.А. Казьміним, як директором, тоді як директором «Мікс Маркету», за даними ЄДР, є Микола Лисенко.

Власниками сєверодонецького ТОВ «Мікс Маркет» є Ігор Хоружий та Володимир Шостак, екс-депутат [2] Луганської облради від Партії регіонів.

Дніпровське ТОВ «Енерготехзбут ЛТД» засноване у квітні 2017 року, власниками є мешканець Запоріжжя Юрій Глухарев (51%) та прописана на Запоріжжі Ольга Кононенко (49%). Остання виступає також керівником фірми.

«Енерготехзбут ЛТД» постачає паливо за талонами через  АЗС ТМ «Параллель» відповідно до договору про співробітництво з ТОВ «Параллель-М ЛТД»  від 17 жовтня 2017 року. Нагадаємо, що «Параллель»  входить [3] у групу СКМ Ріната Ахметова.

Уже через кілька днів після підписання договору про партнерство з «Параллеллю», 23 жовтня компанія отримала своє перше бюджетне замовлення. З того часу підписала договорів на 18,93 млн грн.