- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Люди директора «Дошкільного харчування» Кернеса монополізували постачання молока в дитсадки

Райвідділи освіти Харкова у січні за результатами тендерів уклали угоди на закупівлю молока та молочних продуктів для дошкільних закладів на суму майже 30 млн. грн. За виключенням одного району, інші вісім угод були укладені з людьми з оточення керівника комунальної організації Харківської міськради  «Дошкільне харчування» Юрія Насонова.

Про це пише [1] «Харківський антикорупційний центр».

Молоко буде постачатися по 19,5 грн. за  літр молока виробництва Богодухівського молзаводу. Ця ціна вища за роздрібні середні ціни по регіону у грудні 2017 року.

Вісім райуправлінь освіти Харкова (випав лише Слобідський район) написали ідентичні тендерні вимоги. Так, учасник торгів повинен був мати спеціалізований автотранспорт –  рефрижератори. При цьому замовник чітко вказав, що у претендента має бути не менше чотирьох таких спецавто.

Крім того, організатори вимагали аналогічні договори, укладені не менше ніж з трьома замовниками, що підтверджують досвід постачання учасником готових швидкопсувних продуктів харчування до закладів дошкільної освіти. При цьому, ці угоди повинні бути не коротші за 10 місяців.

В результаті на тендерах перемогли нібито різні ФОПи, але представляли вони всі одну фірму та документи завантажували одні й ті самі.

Переможцями торгів стали ФОПи Євген Насонов, Владислав Юхно, Геннадій Свиридов, Валерія Маляр, Сергій Рябченко, Ірина Швидка та Роман Шокуров.

Всі ці підприємці використовували документи на автомобілі-рефрижератори, які записані на Тамару Теслюк. Остання відома, як бухгалтер ПП «Гермес». Ця фірма належить Юрію Насонову – керівнику КО «Дошкільне харчування» Харківської міськради.

Всі підприємці з цієї когорти для роботи використовують склад на вул. Верстатобудівельна,2, де приміщення належить «Гермес» Насонова.

Один з переможців, ФОП Свиридов, працює експедитором у інших ФОПів-учасників торгів, а Владислав Юхно – вантажником.

В шести торгах єдиним конкурентом був ФОП Панасенко, який навіть не намагався завантажити необхідні для участі в торгах документи. Цей підприємець взагалі не виграє торги, він ін приходить лише, щоб аукціон відбувся.

У трьох інших торгах були ще учасники, але їх пропозиції відхилили.

Підприємці з оточення Насонова не подавали документи на торги управління освіти Слобідського району, яке стало виключенням серед райуправлінь Харкова.

Варто відзначити, що подібна ситуація не лише з молоком, але й з закупівлею риби, масла, сирних продуктів, м’яса до дитсадків Харкова.