- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Міст на трасі Одеса-Рені від оточення Продивуса здорожчав у півтора рази – до 100 мільйонів

Служба автомобільних доріг в Одеській області 29 листопада уклала угоду з ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» про додаткові роботи з капітального ремонту мосту на автодорозі державного значення М-15 Одеса-Рені (на Бухарест) за 32,32 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

У листопаді 2016 року фірма виграла тендер щодо цього мосту на 67,96 млн грн. [2] Однак під час ремонту знадобилось відкоригувати проект через уточнення геологічних вишукувань, зміну технології перевлаштування інженерних комунікацій, відмову від влаштування грунто-щебеневих паль тощо. Тому нинішню закупівлю додаткових робіт провели за переговорною процедурою для уніфікації. В обґрунтуванні сказано: «…виконувалися роботи, пов’язані із додатковими геологічними вишукуваннями, статистичними випробуваннями паль на їх спроможність витримувати навантаження у 460 т, а також, після прийняття технічних рішень, виконання робіт із влаштування додаткових 8 анкерних паль і додавлювання, з їх допомогою, до проектних вимог несучої здатності вже влаштованих 16 паль».

Нова угода передбачає строк виконання робіт до 30 квітня 2018 року. Як і раніше, нині підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Сума обох угод складає 100,27 млн грн., що у півтора рази більше від ціни першої угоди.

Броварська фірма «Мостобудівельний загін №112» є правонаступником однойменного дочірнього підприємства ПАТ «Мостобуд» екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса. Зараз її засновником є вінницьке ТОВ «Меткон Плюс» В’ячеслава Бабіцького зі статутним капіталом 1 тис грн.

Бабіцький керує [3] ПП «Промбудсервіс 2005» Вікторії Яворської – помічниці [4] Продивуса.

Частину техніки переможець орендує у ТОВ «Будівельне управління механізації» Дмитра Годованюка і Сергія Воловика, відомих як менеджери [5] «Мостобуду».

Аналогічні договори на будівництво Подільського моста і розв’язки на Московській площі в Києві теж були укладені з генпідрядником «Мостобудом».

Усього з 2011 року «Мостобудівельний загін №112» виграв тендерів на 272,65 млн грн.