«Укргазвидобування» розіграло між улюбленими охоронцями вже 193 мільйони
15.01.2018   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 22 грудня за результатами тендеру уклало низку угод на послуги патрулювання та контролю своїх об’єктів на загальну суму 192,71 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Торги проводились по чотирьом лотам, в яких взяли участь лише дві фірми, які не торгуючись розіграли між собою по два лоти:

  • ТОВ «Альфа-Щит» – 82,39 млн грн. Засновниками фірми є Геннадій та Жанетта Половнікови. У середовищі охоронних підприємств її називають компанією «контори», структурою, яку створили колишні співробітники спецслужб, зокрема спецпідрозділу «Альфа». За даними «Острову», в «Альфа-Щит» у 2005-2010 роках працював Ігор Калінін, екс-голова СБУ та радник Віктора Януковича. До призначення в СБУ він два роки очолював Управління державної охорони. Саме компанія «Альфа-Щит» навчала охоронців Януковича, коли той був ще лідером Партії регіонів.
  • ТОВ «Бастіон-Сервіс» – 110,32 млн грн. Засновниками харківської фірми є Ігор Рябокон і Ігор Лисенко.  Рябокон також володіє ТОВ «Шляхи України». Там його партнерами є начальник управління Державної судової адміністрації у Харківській області Володимир Остапенко, екс-депутат Червонозаводської райради у Харкові Юрій Гранкін, Ігор Найденко та кандидати у Харківську міськраду в 2015 році Андрій Півень – від «Нашого краю» і Руслан Гуляєв – від «БПП».

Саме ці фірми розіграли підряди «Укргазвидобування» на 141,39 млн грн. на охоронні послуги в 2017 році, також вони отримували більшість охоронних підрядів «Укргазвидобування» і в попередні роки.