- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

АМКУ вперше не дав кублу Грановського зарубати дизельні тендери залізниці з «валютною формулою» на 1,7 мільярда

Антимонопольний комітет України 12 січня відмовив у задоволенні скарг ТОВ «Зеніт Склад» щодо трьох тендерів філії «Центр забезпечення виробництва» щодо закупівлі дизельного палива на 2018 рік на загальну суму 1,67 млрд грн. Про це повідомляє [1] офіційний сайт ПАТ «Українська залізниця».

Йдеться про оголошені [2] в листопаді [3] тендери [4] на закупівлю 60 тис тонн дизпалива Євро 5 за очікуваною ціною 27 875 грн. за тонну. У тендерній документації його ціна прив’язана за формулою [5] до курсу валют і світових котирувань по десяти днях напередодні рознарядки.

Скаржник стверджував [6], що застосування формули унеможливлює обчислення ціни за одиницю товару на дату аукціону. Також формула нібито не враховує вартість транспортування палива і містить суперечності щодо можливості перегляду ціни при зміні курсу валюти більше, ніж на 1%, без зміни котирувань Platts.

Крім того, «Зеніт Склад» вважав, що один з пунктів форми цінової пропозиції суперечить закону «Про публічні закупівлі», бо дозволяє замовнику приймати рішення на підставі власного бачення вигідності, а не закону:

«3. Ми погоджуємося з умовами, що ви можете відхилити нашу тендерну пропозицію згідно з умовами тендерної документації, та розуміємо, що ви не обмежені в прийнятті будь-якої іншої пропозиції з більш вигідними для вас умовами.»

Адмінколегія АМКУ не задовольнила ці вимоги, однак подробиці наразі не відомі – рішення буде опубліковано за кілька днів.

В опублікованому рішенні вказано, що скаржник не підтвердив неможливість виконати тендерні умови та не надав документального підтвердження яким чином формула та неврахування в ній оплати транспортування позбавляє його можливості подати свою тендерну пропозицію.

Окрім цього представник скаржника на засіданні колегії заявив, що він «взагалі проти формули» (скріншот з рішення АМКУ):

[7]

Це рішення АМКУ є першим прийнятим на користь «Укрзалізниці» за останні роки по тендерам з прив’язкою ціни дизпалива до світових котирувань та курсу валют. Раніше ці торги незмінно блокувались скаргами різних учасників ринку, у тому числі фірмами «Атлантік груп» і «Дайджест груп», які у свою чергу пов’язані з нинішнім скаржником «Зеніт склад».

Столичний «Зеніт Склад» Андраніка Хумаряна зі статутним капіталом 2 тис грн. раніше не брав участі у державних тендерах.

За даними «YouControl» [8], у 2016 р. засновником і директором був Олександр Боднар. Він володіє та керує ПП «Тек Енерджі Транс» і ТОВ «Торговий дім «Атлантік».

«ТД «Атлантік» торік також блокував [9] тендер «Укрзалізниці» на закупівлю дизельного палива з «формульним ціноутворенням». А також блокував [9] паливні тендери армії, виграні ТОВ «Вог Аеро Джет». Окрім блокування торгів «Атлантік» розігрував [10] із пов’язаною фірмою закупівлі постільної білизни для залізниці.

«ТД «Атлантік» вказував [11] на торгах адресу електронної пошти kulon2015@ukr.net, яка належить [12] ТОВ «Кулон Груп». Номінальним бенефіціаром [13] «Кулон груп» є Інна Свиридовська – член ревізійної комісії ПАТ «Нерухомість столиці» та бенефіціар низки компаній із групи «НЕСТ» Володимира Трофименка. У свою чергу Трофименко є інвестором фірми «Трейд коммодіті» і затримувався детективами НАБУ по справі про поставки палива армії, по якій також затримувався [14] замміністра оборони.

Ще одним інвестором «Трейд Коммодіті» є Андрій Адамовський, бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського.

Із серпня 2016 р. «Кулон Груп» отримала підрядів на 25,54 млн грн., майже всі – в армії, облавтодорів і залізниці. Крім того, вона брала [13] участь у розіграші закупівлі ПАТ «Центренерго» мазуту за завищеними цінами.

Нинішній власник скаржника «Зеніт Склад» Хумарян також керує ТОВ «Нова Скіфія» (засновником фірми є офшор «Адмісар Лімітед» («Admisar Limited», Кіпр)), та ТОВ «Піч-Трейд».

Засновником «Піч-трейду» була ліквідована [15] в липні 2017 р. британська фірма «Мідкорп Пропертіз Ллп» (Британія), а кінцевим бенефіціаром через останню – Євгенія Козиліна зі Славутича.

У свою чергу «Midcorp Properties Llp» і Козиліна значаться засновником та бенефіціаром ТОВ «Дайджест Груп». У 2015 р. ця фірма домоглася в АМКУ відміни двох лотів дизельних торгів «Укрзалізниці» (детальніше – у статті «Хто залишає «Укрзалізницю» без дизеля» [16]).