- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Менеджер Сашка Януковича за 59 мільйонів поставить армії газ на чверть дешевше від «Нафтогазу»

Остерська квартирно-експлуатаційна частина району Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони (Чернігівська обл.) 4 січня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Газінвест-Трейдінг» про постачання природного газу на 58,69 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

На 2018 рік замовили 7 млн куб. м газу по 8 384 грн. за тисячу кубометрів.

Це на 28% дешевше за січневий тариф ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за умови оплати після або протягом періоду поставки, який становить 10 733 грн. [2] за тисячу кубометрів.

Ціна угоди на 20% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 73,50 млн грн.

Бенефіціаром «Газінвест-Трейдінгу» через голландську компанію «СЛ-Газ Холдинг» є  донеччан Едуард Слинько, який раніше очолював фірму МАКО Олександра Януковича.

Крім згаданої фірми з Нідерландів, співзасновником значиться ПрАТ «СЛ-Груп» того ж Слинька та Сергія Воронкова.

Усього з квітня 2016 року переможець виграв тендерів на 210,46 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Юг-Газ» із Чорноморська (Іллічівськ), засновниками якої є ТОВ «МЕП», ПАТ «Одесагаз» та вірґінська «Клінтел-Гас Лімітед». Її кінцевим бенефіціаром значиться одеський адвокат [3] Михайло Партікевич [4] – бізнес-партнер Ігоря Учителя, Ігоря Згурова та Ігоря Буркінського.

«Юг-Газ» через ПАТ «Одесагаз» контролює відомий бізнесмен Ігор Учитель. За даними [5] «ЛІГА.net», ця фірма імпортує європейський газ від «MET Gas and Energy Marketing AG» та «Antra Gmbh».

Австрійську «Antra Gmbh» пов’язують із екс-нардепом Миколою Мартиненком, який це заперечує. Компанія відома угодою [6] з ПАТ «Одеський припортовий завод» на давальницьку переробку газу, за фактом чого відкрито кримінальне провадження. Контракт розірвали, проте, як повідомляє [5] «ЛІГА.net», завод продовжує купувати газ у цього трейдера.

Клієнтом «Antra Gmbh» також є ТОВ «Енерджі Трейд Груп» – найбільший постачальник [7] ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».