- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фаворитам Колеснікова дадуть більше половини зі 103 мільйонів на авансований ремонт «Олімпійського»

ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» 16 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ягуар» капітальний ремонт окремих конструкцій, інженерних та інформаційних мереж об’єктів ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» на 102,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

До травня 2018 р. виконають загальнобудівельні роботи, влаштують інженерні мережі, відремонтують навіс трибун та благоустроять територію стадіону у Києві по вул. Велика Васильківська, 55.

За підсумковою відомістю ресурсів, акумуляторні батареї VRLA 12 V 69.5 Ah GNB Sprinter коштують по 10 490 грн./шт. (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки). За кордоном їх продають по 340 євро [2], або 11 178 грн./шт.

Двохкомпонентний епоксидний клей Sikadur Combiflex Kleber (A+B) купили по 345 грн./кг, що на рівні ринкової ціни в 330 грн./кг [3].

Однокомпонентний поліуретановий компаунд Sikaflex Pro 3WF замовили по 348 грн./л, хоча в інтернет-магазинах він продається по 426 грн./л [4].

Асфальтобетон крупнозернистий і дрібнозернистий типу Б марки 1 коштує 1 520-1 531 грн./т, що відповідає ринку та іншим тендерам.

Також кошторис включає IP-камери, відео-сервери і відео-архіватори від «Bosch», але замість моделей вказано лише типи та серії. Ціни іншого мережевого обладнання без детальних характеристик теж неможливо порівняти з ринковими цінами.

Субпідрядниками будуть:

У свою чергу «Д.Т.С ЮА» планує залучити до ремонту енергомереж ТОВ «Електроцентр Холдінг» Інни Сьоміної і ТОВ «НВП Енергодинаміка» Максима і Дениса Жукових.

Передбачено повну передоплату на строк не більше півроку згідно пп. 4 п. 1 постанови Кабміну від 23 квітня 2014 р. №117 [9], у якому йдеться [10] саме про нинішній підряд.

На заробітну плату піде 10,13 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,5% – 538 тис грн.

Ціна угоди на 0,06% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 102,92 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Торгівельний дім «Універсал Трейд» Сергія Ільченка, яким керує Юрій Заря, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Київський «Ягуар» належить Василю та Євгену Рахмайловим і Сергію Халімоненку.

Євген Рахмайлов керує ТОВ «Будівельно-промислова компанія «Ягуар» Світлани Рахмайлової та володіє ТОВ «Укрпромбудресурс» з Андрієм Ревою.

Василь Рахмайлов володіє ТОВ «Будівельно-інвестиційна група «Ваш холдинг» на чолі з тим же Халімоненком.

Переможець орендує приміщення у ТОВ «Територіальне міжгосподарче об’єднання «Ліко-Холдінг» з групи Ігоря Лисова, екс-замголови КМДА та екс-нардепа від Партії регіонів, яке в 1999 р. проектувало ремонт корпусів [11] олімпійської бази в Кончі-Заспі.

Усього з 2008 р. «Ягуар» виграв торгів на 347,81 млн грн., з яких нинішній – найбільший.