Відремонтована улюбленцями мерії дорога з гарантією 10 років вже через рік вкрилася ямами
18.12.2017   //  

Нове дорожнє полотно, яке рік тому по вул. Смілянська в Черкасах поклало ТОВ «Главшляхбуд», нині вже має ями.

Про це пише Олександр Безпрозванний у виданні «Кропива».

Вулиця Смілянська на відрізку від вул. 30-ччя Перемоги до виїзду з міста останні кілька років до ремонту перебувала в жахливому стані.

В 2016 році Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради провів тендер, за результатами якого уклав угоду щодо капітального ремонту з ТОВ «Главшляхбуд», цінова пропозиція якого була 28,92 млн. грн.

У грудні 2016 року з ТОВ «Главшляхбуд» було укладено угоду на додаткові роботи вартістю у 8,45 млн грн. А у листопаді 2017 року укладено зміни до цієї угоди якими передбачено кінцеву дату завершення ремонту 30 грудня 2018 року.

На сьогодні фактичний ремонт зроблено лише по дорожньому полотну та встановлено бордюри, до тротуарів справа не дійшла. Разом з тим фактично через рік після укладання асфальту з’явились ями. На відремонтованому полотні у два кілометра вже виявлено п’ять ям.

Від «Наших грошей»

ТОВ «Главшляхбуд» зі статутним капіталом в тисячу гривень було засноване в Черкасах в 2015 році Олегом Шпунтенком. Спочатку фірмою керував Олександр Ретушняк, а  на початку травня 2016 році його змінив Денис Орлінський, після чого фірма відразу виграла перший тендер Черкаської міськради. Загалом фірма вже виграла тендерів на 347,47 млн грн. Більше половини від цієї суми – замовлення Черкаської міськради.

В тендерній документації до капітального ремонту вул. Смілянської Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради вимагав 10 років гарантії якості робіт.