- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Порошенківець» продав комунальникам Nissan Leaf, ввезений в Україну втричі дешевше його єдиним конкурентом по тендеру

КП по організації роботи міського пасажирського транспорту Хмельницької міської ради 14 листопада за результатами тендеру замовило ПП Автоцентр «Лига-ІІ» легковий автомобіль за 470 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

У листопаді мали поставити синій електромобіль Nissan Leaf S 2014 календарного року виготовлення (VIN: 1N4AZ0CP9FC319607) із пробігом до 26 тис км, максимальною швидкістю 145 км/год., батареєю потужністю 24 кВТ/год. із запасом ходу до 200 км і строком використання не менше десяти років.

За даними джерела «Наших грошей» у ДФС, у серпні автомобіль із цим VIN-номером в Україну імпортувало харківське ТОВ «Тесла Моторс» Анни Білоусової за 141 тис грн. без урахування акцизу, мита і ПДВ. Він використовувався на тест-драйві та нібито має заводський дефект: слабкий основний акумулятор. І саме фірма «Тесла Моторс» була на цьому тендері єдиним конкурентом переможця з дешевшою на 2 тис грн. ціною. Але її відхилили через претензії до досвіду і уклали угоду з «Лига-ІІ» на автомобіль, ввезений «Теслою Моторс».

В Україні електромобілі Nissan Leaf S 2015 модельного року випуску можна знайти у продажу по $35 тис [2], або 959 тис грн.

П’ятимісний хетчбек має фронтальні й бокові подушки безпеки водія і пасажира та шторки безпеки передніх і задніх пасажирів, клімат-контроль, шкіряне оздоблення і обігрів керма, аудіо-систему з кольоровим дисплеєм і шістьма динаміками тощо.

Гарантійний строк на автомобіль становить три роки або 100 тис км пробігу, на кузов проти наскрізної корозії – три роки, на батарею – три роки або 50 тис км пробігу.

Ціна угоди дорівнює очікуваній вартості закупівлі.

Автоцентром «Лига-ІІ» володіє та керує Григорій Галкін – депутат [3] Хмельницької міськради від «Блоку Петра Порошенка». Він також володіє однойменними ПП-Автоцентр «Лига Люкс» і ПП – Автоцентр « Лига ».