- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма з нульовим статутником виграла у бодібілдера 105 мільйонів на сільську школу-довгобуд

Департамент регіонального розвитку та ЖКГ Київської ОДА 12 грудня за результатами тендеру замовив ПП «Анабуд» будівництво школи в селі Микуличі Бородянського району за 105,04 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

У 2013 році ТОВ «-Українська енергетична компанія-» виграло 38,77 млн грн. [2] на школу. На той час це був незавершений довгобуд, який мав перший поверх і недобудований та напіврозібраний другий.

Нинішня угода з «Анабудом» передбачає, що цю школу добудують до кінця 2019 року. Субпідрядник ТОВ «Модуль Проект» Вадима Головльова змонтує інженерні споруди, комунікаційні мережі і систему газопостачання на 12%, а ТОВ «Виробничо-комерційна фірма САЛД» [3] Євгенія та Андрія Чалієнків виконає протипожежні заходи на 9% ціни договору. Гарантійний строк складає десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів, теплоізоляційні плити з мінеральної вати Техноруф В 60 щільністю 180 кг/куб. м коштують 2 593 грн./куб. м (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки). У відкритих джерелах їх можна знайти по 2 637 грн./куб. м [4].

Цеглу керамічну одинарну повнотілу М100 замовили по 2 583 грн./тис шт., природний рядовий пісок – по 134 грн./куб. м, а щебінь – по 250 грн./куб. м, що відповідає ринку.

Блоки віконні металопластикові енергозберігаючі з п’ятикамерним профілем і двокамерним склопакетом Rehau E-70 обійдуться у 1 968 грн./кв. м. В інтернеті Rehau Euro-70 продають [5] за цінами від 1 467 грн./кв. м зі знижкою та 1 833 грн./кв. м без знижки.

Асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 купили по 1 531 грн./т. У листопаді на тендері Волинської САД він коштував трохи дешевше – 1 505 грн./т [6].

На заробітну плату піде 7,55 млн грн., тобто сім відсотків загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще два відсотки – 1,94 млн грн.

Ціна угоди на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 105,05 млн грн.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Спец Комплект Постач», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

ТОВ «ІБК «Укртехспецбуд-ТД» із нижчою на 11% ціною відхилили за чужий витяг з реєстру платників ПДВ на ТОВ «Група Прайм» і відсутність відомостей з ЄДРПОУ. Фірма скаржилась, що пропозиція переможця має недоліки та однакові зі «Спец Комплект Постач» помилки у графіку виконання робіт, але замовник заперечив її претензії.

Засновником столичної фірми «Анабуд» з нульовим статутним капіталом є киянка Катерина Лук’янчук, а директором – Олександр Володимирович Лук’янчук. Він також володів і керував ліквідованим ТОВ «Промислово будівельно інвестиційна компанія «ООО» з Олександром Живцем та Олегом Володимировичем Лук’янчуком. Останній [7] є депутатом [8] Крюківщинської сільради Києво-Святошинського району, який на момент обрання очолював «Анабуд».

У жовтні переможець отримав єдиний підряд нинішнього замовника на 822 тис грн. [9]

Фірмою «Спец Комплект Постач» із села Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району володіє і керує Ростислав Філаткін із Гостомеля під Ірпінню. У жовтні він публікував резюме [10] інструктора з фітнесу та бодібілдингу, де вказав останнє місце роботи «менеджер».

До 2013 року суперник під назвою «Таращанський гай» був зареєстрований у Вишневому на того ж Філаткіна, а керувала ним Алла Василівна Карпенко. Особа з такими ПІБ є депутатом [11] Бучанської міськради від «БПП» і директором ТОВ «Комфорт Лтд» Людмили Ареф’євої. Раніше співзасновником останнього був Сергій Ареф’єв, екс-депутат Київської облради і колишній помічник [12] нардепа Ярослава Москаленка.

Із вересня 2016 року «Спец Комплект Постач» виграв три тендери нинішнього замовника [13], ПАТ «Укргазвидобування» [14] і ДСП «Чорнобильська АЕС» [15] на загальну суму 3,80 млн грн.