«Зоря»-«Машпроект» замовила газу на 78 мільйонів
17.12.2017   //  

ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» 11 грудня уклало угоду з ПрАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння» про постачання природного газу на 78,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У січні-березні 2018 р. поставлять 8,72 млн куб. м газу по 8 965 грн. за тисячу кубометрів.

Це на 11% дешевше від грудневого тарифу ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за умови оплати після або протягом періоду поставки, який становить 9 918 грн./тис куб. м.

До 2012 р. «ВК «Укрнафтобуріння» на 90% належала кіпрській фірмі «Деріпон Коммершал ЛТД» Ігоря Коломойського і Віталія Хомутинніка, ще 10% мала «JKX Ukraine B.V.» (Нідерланди).

Потім «Deripon Commercial Ltd» продала половину своїх акцій лондонським «Аріана Бізнес Лімітед» і «Арес Системс ЛТД», які пов’язували з екс-міністром екології та енергетики Едуардом Ставицьким.

І нарешті, на початку 2017 р. структури російського бізнесмена Павла Фукса викупили у Ставицького 22,5% акцій «Укрнафтобуріння».

Підписантом «Укрнафтобуріння» є Марк Кацнельсон, а директором – Михайло Бакуненко, який до того був заступником голови правління і директором із розвитку і стратегії ПАТ «Укрнафта», а ще раніше працював у компанії «Renaissance Capital».

Нещодавно Бакуненко увійшов у раду директорів компанії «JKX Oil&Gas Plc» (Британія).

Основним активом останньої в Україні є «Полтавська газонафтова компанія», що займається видобутком вуглеводнів на шести родовищах у Полтавській області.

Найбільшим акціонером британської «JKX» (28%) залишилась «Eclairs Group» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Однак узимку в компанії відбулись зміни. Решта акціонерів «JKX» проголосували за виключення з керівних органів фірми менеджерів групи «Приват». При цьому «JKX» обмежила право голосу підконтрольних Коломойському, Боголюбову і Олександру Жукову компаній. За даними «Економічної правди», це сталося через конфлікт навколо призначення нового менеджменту.

Також цієї зими «JKX» призначило керівником «Полтавської газонафтової компанії» Віктора Гладуна.

У квітні Гладун також ввійшов у наглядову раду банку «Авангард», що належить інвестиційній компанії «ICU», яка є фінансовим радником президента Петра Порошенка.