Група Фісталів розіграла 12 мільйонів на відеоендоскоп для Одеського медуніверситету
17.12.2017   //  

Одеський національний медичний університет 3 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Альянс-2013» відеоендоскоп за 11,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять універсальний відеоендоскопічний комплекс у складі обладнання виробництва «Olympus Medical Systems Corp.» (Японія), «KeyMed (Medical & Industrial Equipment) Ltd» (Британія), «Kostec Со. Ltd.» (Корея), «BOWA-electronic GmbH & Со. KG» (Німеччина), ТОВ Фірма «Контакт» і НВПП «Медпромсервіс». Гарантійний строк становить рік.

Ціна угоди на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 11,75 млн грн.

Фірма «Альянс-2013» належить директору Жанні Левицькій. Вона також керує ТОВ «Український центр медичних технологій» (у стані припинення), основним власником якого є Герман Фісталь – син відомого донецького лікаря Еміля Фісталя.

Усього з 2014 року переможець виграв тендерів на 163,42 млн грн.

Єдиним конкурентом з таким самим обладнанням було ТОВ «Білімед» зі статутним капіталом 20 тис грн., створене у жовтні 2016 року. Воно прописане по вул. Михайлівська, 22б у Києві, засновником і директором є Ярослава Тарасюк з села Карбівка на Вінниччині. Суперник розігрував тендери з ТОВ «Медична торгівельна компанія.» із групи Фісталів, пропонуючи ідентичне обладнання і устаткування для гемодіалізу.

Загалом із 2016 року суперник отримав держпідрядів на 428,62 млн грн.