- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма засудженого за підробку тендерної документації взяла участь у розпилі 18 мільйонів в Слов’янську

Департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА 8 грудня за результатами відкритих торгів замовив «Л.Д. Сервіс» роботи з озеленення Парку культури і відпочинку у Слов’янську за 17,66 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро [1]».

Загальний термін виконання робіт становить 30 днів, однак, календарний графік розписаний на 21 день.

Перемогу отримало дніпровське ПП «Л.Д. Сервіс». Єдиним конкурентом на торгах було ще одне дніпровське ТОВ «Ландшафт», у яких співпадає контактний мобільний номер – 0967240259. Його використали на торгах керівники двох підприємств: Володимир Плисюк з боку «Ландшафт», та Андрій Лубяной – від «Л.Д. Сервіс». Зауважимо, що ТОВ «Ландшафт» прописало цей контактний номер як зв’язковий у ЄДР у квітні цього року.

[2] [3]

За даними «Youcontrol [4]», власником «Ландшафту» з квітня цього року є Ігор Макаров. У 2016 році, Макаров, як директор ТОВ «АББА Груп», був визнаний винним [5] у службовій підробці документів під час участі в державних тендерах (ч.1 ст. 366 ККУ).

У суді Макаров визнав свою вину, щиро розкаявся. Суд призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром 3 400 грн, а також  позбавив права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах і організаціях терміном на один рік.

У червні цього року Новокодацький РС з питань пробації Дніпра просив роз’яснити [6] вирок щодо Макарова в частині позбавлення його права займати посади протягом року і чи виконує його засуджений, будучи бенефіціаром ТОВ «Термолюкс-ВК» (сьогодні зареєстроване на мешканця Кам’янського Артура Бойка).

У судове засідання не з’явились ні представник органу з питань виконання кримінальних покарань, ні прокурор, ні засуджений. Саме клопотання суд відхилив, пояснивши, що до повноважень суду входить роз’яснення судового рішення, а не виконання цього рішення – забезпеченням виконання покарання займається уповноважений орган з питань пробації.

З березня 2016 року одноосібним власником та керівником ПП «Л.Д. Сервіс» є Андрій Лубяний. Статутний фонд компанії становить 420 гривень. Лубяний – чоловік провідного спеціаліста Управління соцзахисту населення Новокодацької районної у місті Дніпрі ради Марини Лубяної.

У декларації [7] Лубяної за 2016 рік відсутня інформація про бізнес чоловіка. Натомість, вона прописала, що Андрій Лубяний працює у «Л.Д. Сервіс» за сумісництвом (9,6 тис. грн), а також торік працював на комунальних підприємствах – «Теплоенерго» та «Дніпропетровські міські теплові мережі».