- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Прокладка» з тисячним статутником узяла 63 мільйони на підключення системи відеоспостереження Києва

СКП «Київтелесервіс» Київської міської ради 29 жовтня уклало угоду з ТОВ «ВМ Констракшн Україна» про створення першої черги Мережевої інфраструктури Київради, КМДА за 63,32 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Замовили мережеве обладнання по об’єктах за невідомими цінами – активне на 27,75 млн грн. і пасивне на 12,81 млн грн., послуги з монтажу і пусконалагодження на 22,76 млн грн. Гарантійний строк складає рік. Угода передбачає таке:

Ціна угоди на чверть відсотка нижча від очікуваної вартості закупівлі в 63,50 млн грн.

Столична «ВМ Констракшн Україна» [2] зі статутним капіталом 1 тис грн. уперше виграла тендер. У якості аналогічного фірма подала договір субпідряду вартістю 636 тис грн. із ТОВ «Білінтех Україна» [3] щодо створення мережевої інфраструктури на замовлення «Київтелесервісу». Із цієї суми актом підтверджено виконання робіт на 480 тис грн.

Нині «ВМ Констракшн Україна» володіє і керує Ігор Войдевич. Навесні [4] засновником був Геннадій Іванов, а директором – Олександр Білоус. За даними системи «YouControl» [5], торік фірмою керував Андрій Любимов, а до нього – Володимир Макогончук.

Ще раніше, у 2015 р. компанія була записана під назвою «Глобал Вуд Трейдінг Україна» на того ж Іванова, а вигодоодержувачами були Наталя Маценко та Олексій Кондаков. У 2014 р. вона називалась «Хондер-Груп» і належала тим самим особам.

В одному офісі з переможцем зареєстровані ТОВ «Юридична компанія «Тютюнников і партнери» Кирила та Максима Тютюнникових і ТОВ «К-Агро Трейд» Євгена Тарапати. Фактична ж його адреса по вул. Коцюбинського, 4-б, оф. 17/1 із сайту співпадає з ТОВ «Сільвер Стандарт» (інтернет-провайдер [6] «Tvintel» [7]) Вадима Шутова.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Амріта Комплексні рішення»  [8]Сергія Краковецького на чолі з Євгеном Рімеком. Ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Заступником Рімека раніше була Анжеліка Рубєжова. Свого часу Краковецький був партнером Рубєжової по ліквідованому ТОВ «Амріта-Ком» [9]. Обидві фірми прописані по вул. Козацька, 120/4Є – разом із вищезгаданим «ЕЛКО Україна», яким керує Рубєжова. У 2015 р. воно фігурувало у кримінальному провадженні [10] проти службовців ДП «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Сєверодонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс».

Рімек [11] був помічником екс-нардепа [12] Олександра Шевченка (блок «За єдину Україну!»), а Рубєжова – екс-нардепа [13] Олега Шаблатовича (Партія Регіонів).

Усього з грудня 2015 р. суперник виграв тендерів на 586,55 млн грн.