- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Тріо пов’язаних підприємців отримали від комунальників Добропілля майже 10 мільйонів

Підприємці Руслан Лісничий, Артем Антощенко та Михайло Землянухін підписали з бюджетниками міста Добропілля (Донецька область) договорів на 9,76 млн грн. В однієї з комунальних установ-замовників Антощенко орендує техніку. Про це повідомляє [1] «Громадський контроль Дніпропетровська».

На рахунку підприємця Руслана Лісничого п’ять підписаних договорів на загальну суму 1,12 млн грн, Артем Антощенко отримав замовлень на 5,56 млн грн, а Михайло Землянухін – на 2,31 млн грн.

В основному підприємці отримують підряди в рамках неконкурентної процедури звітування про укладений договір, яка не передбачає завантаження виконавцем робіт документів у систему «Прозорро».

Про те, якими технічними ресурсами розпоряджаються Руслан Лісничий та Артем Антощенко відомо з документів, завантажених ними для участі у літньому тендері [2] виконкому Добропільської міськради.

Так, окрім власного, переважно дрібного обладнання, підприємець Антощенко використовує техніку покровського ПП «Агропромбуд» та КП «Добропільський міський транспорт». У цього комунального підприємства Антощенко отримав замовлень на 700 тис. грн.

Щодо ПП «Агропромбуд», то це колишня компанія [3] Тетяни Соловйової – дружини екс-начальника Донецького облавтодору Євгена Соловйова.

Також «Громадський контроль» відмітив, що Лісничий з Антощенком завантажували у систему практично ідентичні документи. Наприклад, у локальних кошторисах на будівельні роботи повторювались номери.

В одній із довідок підприємець Руслан Лісничий зазначає про загальний досвід у галузі – 2 місяці. Згідно з даними ЄДР, як ФОП з основним КВЕДом «покрівельні роботи» Лісничий обліковувався у 3-4 кварталах минулого року, і поновив діяльність 4 травня цього року.

Від «Наших грошей»:

Як учасники державних закупівель Антощенко та Лісничий використовували один контактний мобільний номер (0957222009).

[4]

Батько Лісничого, Станіслав Вікторович, та батьки Антощенка, Володимир Анатолійович та Олена Вікторівна, числились співвласниками нині припиненого ТДВ «Орендне підприємство “Добропіллявугілля”».

Дружина Михайла Землянухіна, Ганна Землянухіна, працює начальником [5] Добропільського міського відділу головного управління державної міграційної служби України в Донецькій області. Разом з директором КП «Добропільська служба єдиного замовника» вона входила до складу робочої групи із сприяння проведенню місцевих виборів восени 2015 року.

Сам Михайло Землянухін, на місцевих виборах 2015 року безуспішно балотувався [6] до Добропільської міськради від ВО «Батьківщина».