- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

За два роки влада Трускавця роздала партнерам заступників мера підрядів на 10 мільйонів

Місцеві комунальні підприємства, управління та відділи Трускавецької міської ради Львівської області замовило ТОВ «Комсервіс-Трускавець» та ТОВ року «Резорт Груп» підрядів на загальну суму 9,5 млн грн. Про це написала [1] Ольга Куц у Виданні «Ні корупції!».

«Комсервіс-Трускавець» було зареєстроване 2 червня 2016 року. А вже через два тижні управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради уклало з фірмою угоду щодо реконструкції мереж освітлення на пішохідній вулиці Тараса Шевченка за 366 тис грн.

Журналістка порахувала, що з моменту реєстрації фірма отримала від комунальних установ та міськради підряди на загальну суму 5,5 млн грн. Основним замовником робіт та послуг є управління ЖКГ. Підряди підприємство отримує без жодної конкуренції.

«Комсервіс-Трускавець» заробляє на «дріб’язку» – обслуговуванні та ремонті ліфтів, купівлі смітників та лавочок, реконструкції мереж електричного постачання та поточних ремонтах у будинках. Проте невеликі суми компенсуються кількістю отриманих без конкурсу підрядів – більше 30 впродовж півтора року з часу створення», – написало видання.

Власник «Комсервіс-Трускавець» Олег Кабальний розповів «Ні корупції!», що у штаті його фірми лише двоє людей – директор Остап Гуляка і бухгалтер. Працівників же винаймають за договором цивільно-правового характеру.

Кабальний разом з заступником мера Трускавця Олександром Ткаченком є співзасновником міської організації [2] «Єдиного центру» Віктора Балоги. Разом із депутатом міськради від «Батьківщини» Мирославом Мицьком Кабальний заснував Трускавецьке міське відділення [3] ГО «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах».

Кабальний на місцевих виборах 2010 року намагався стати депутатом [4] Трускавецької міськради від ПП «Єдиний центр», а у 2015 балотувався [5] туди ж від «Укропу». Обидві спроби були невдалими.

ТзОВ «Резорт Груп» [6] було створене у 2012 р. Олексієм Балицьким, який нині є ще одним заступником мера Трускавця та депутатом Львівської облради від «Свободи». У 2014 році після набуття Балицьким статусу держслужбовця (він очолив Департамент екології та природніх ресурсів ЛОДА) директором підприємства став його однопартієць, депутат Трускавецької міськради Богдан Габшій.

Одразу після призначення [7] Балицького заступником мера Трускавця  у листопаді 2015 року «Резорт Груп» почала отримувати замовлення (в основному від управління ЖКГ) з міського бюджету на виконання робіт у місті-курорті. Йдеться про поточні ремонти доріг та тротуарів міста, реконструкцію корпусів міської лікарні. Загалом за 2 роки «Резорт Груп» отримало бюджетних замовлень на майже 4 млн грн. Тендери підприємству діставалися практично за відсутності конкуренції.