- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Рідня миколаївських прокурорів через АМКУ не дає Вознесенську відписати чернігівцям 62 мільйони на сонячну електростанцію

ТОВ «Житлорембуд-Ніка» 24 листопада оскаржило в АМКУ рішення тендерного комітету КП «Альтен» Вознесенської міської ради Миколаївської області щодо вибору переможцем ТОВ «Укрспецсервіс» на будівництво сонячної електростанції за 61,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Комунальники планують замовити «Укрспецсервісу» будівництво сонячної електростанції [2] потужністю 2,2 МВт строком до вересня 2018 р. по вул. Київська, 283Б.

Дорожчими конкурентами на торгах були столичне ТОВ «Будівельна компанія «Прайм Девелопмент» миколаївця Дмитра Веселовського та згадана «Житлорембуд-Ніка».

Згодом фірма «Житлорембуд-Ніка» поскаржилась в АМКУ, заявивши, що пропозиція «Укрспецсервісу» містить низку недоліків. На думку скаржника, переможець не подав чинний дозвіл на роботи підвищеної небезпеки та довідку про уповноваженого з антикорупційної програми, не вказав валюту платежу в банківській гарантії та частину даних у довідках про відсутність податкової заборгованості та несудимість підписанта за корисливі злочини, а також приніс відгук про один дійсно аналогічний договір замість щонайменше двох.

Засновником миколаївської фірми «Житлорембуд-Ніка» є Олександр Федірчик, а підписантом – Ірина Федірчик. За даними місцевих ЗМІ [3], їхня дочка Наталія Кравченко [4] (раніше – Федірчик) разом із чоловіком Віталієм Кравченком [5] є прокурорами Миколаївської місцевої прокуратури №1 прокуратури Миколаївської області. Віталій Кравченко вказав у своїй декларації, що має квартиру в Миколаєві у спільній власності з Олександром Федірчиком.

Адмінколегія АМКУ має вирішити, чи буде розглядати скаргу, протягом трьох робочих днів, тобто до кінця дня 29 листопада.

Усього з 2008 р. скаржник виграв тендерів виключно на Миколаївщині на 89,09 млн грн.

Чернігівський «Укрспецсервіс» зі статутним капіталом 9 400 грн. належить Світлані Олексіївні Козловій та Віктору Олексійовичу Козлову. Загалом із 2015 року «Укрспецсервіс» отримав держпідрядів на 44,23 млн грн.

Крім того, Світлана Козлова володіє ПВКП «Флагман», а Віктор Козлов – ПП «Спеціальна енергетична компанія», яке надає [6] в Чернігові послуги з централізованих опалення та постачання гарячої води. У 2015 р. він ішов [7] у Чернігівську міськраду від партії «Наш край», список якої очолював екс-мер Чернігова Олександр Соколов.

Номер телефону «Укрспецсервісу» 380504650466 також використовує [8] ТОВ «Енергетична компанія «Теплоресурс» Олексія Вікторовича Козлова, власника ТОВ «Спеціалізована сервісна виробничо-торгівельна компанія «Експертавто» і ТОВ «Сервісна компанія «Спеценергосервіс».

В одному будинку з «Укрспецсервісом», «Теплоресурсом», «Спеценергосервісом», «Спеціальною енергетичною компанією» і «Чернігівгазспецсервісом» зареєстроване ТОВ «Український технічний контроль» Володимира Єрченка, яке видало переможцю два з десяти листів-відгуків про аналогічні договори.

Козлови також володіють ТОВ «Чернігівгазспецсервіс» разом із Віктором Скрипкою, Валерієм Шилом і Григорієм Коломійцем.

Коломієць відомий як партнер Вадима Медяника по ТОВ «Омега-5». Зараз Медяник [9] є помічником нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Андрієвського, а раніше був помічником нардепа Олександра Бригинця (тоді – «БЮТ», нині – «БПП»).

Журналістка Анастасія Рінгіс повідомила [10], що на Міжнародному саміті мерів міський голова Вознесенська Віталій Луков розповів прем’єр-міністру Володимиру Гройсману про нинішній тендер: «Зробили все: створили комунальній проект, отримали експертизи і висновки, провели тендер, отримали переможця, і мали вже почати будівництво, але тут Антимонопольний комітет заблокував проект».

На це Гройсман відповів: «Питання Антимонопольного комітету стоїть окремо. Я хочу сказати, що я вкрай стурбований неефективністю роботи АМК, більш того я вважаю, що їх діяльність несе жорсткі ознаки корупційності, вони несуть в собі загрозу розвитку держави».