Держлісгосп хоче позбутися 4 тисяч гектарів, на які претендує фірма лісників
28.11.2017   //  

Рівненська обласна рада 1 грудня планує розглянути питання виділення ГО «Мисливське господарство «Лісовик-Гранд» мисливських угідь загальною площею 4,95 тис га.

Про це пише Галина Котульська в «Рівне вечірнє».

Депутатам пропонують передати «МГ «Лісовик-Гранд» угіддя в оренду на 25 років.

Цю громадську організацію заснували у жовтні восьмеро людей, а саме:

  • два Сергії Мельничуки (один з них — бізнесмен з Луцька, інший — начальник відділу лісового господарства Лугинського держлісгоспу, який проживає у Млинові);
  • головний лікар Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Сергій Шевчук,
  • головний лісничий Млинівського лісгоспу Олександр Целюх,
  • інженер лісового господарства Млинівського лісгоспу Олександр Рослюк,
  • лісничий Острожецького лісництва Віктор Перескоцький,
  • керівник Дубенської громадської організації «Українська народна самооборона» Володимир Куб’юк
  • головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.

Угіддя, на які претендує організація, зараз належать саме Млинівського держлісгоспу, працівники якого увійшли в число засновників «МГ «Лісовик-Гранд».

Через нібито збитковість Млинівський держлісгосп планує добровільно відмовитися від 4,25 тис гектарів угідь. Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович стверджує, що «Лісовик-Гранд» єдиний претендент на ці угіддя.

Від «Наших грошей»

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович є депутатом Рівненської обласної ради від «Солідарність «БПП». До того Сухович керував ДП «Висоцький лісгосп» Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Загалом, на виборах 2015 року за підтримки БПП в облраду пройшло п’ять директорів лісгоспів. Сухович на весною виграв конкурс на керівника обласного управління лісового та мисливського господарства. Конкурсу передувала спец операція поліції по боротьбі з корупцією в Рівненській області. В результаті, за словами міністра Арсена Авакова, було заарештовано керівників всіх держлісгоспів, деякі з них були учасниками конкурсу. Пізніше виявилося, що керівники ДП проходять по справі як свідки.