- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Торецьквугілля» замовило сину начальниці відділу постачання труб неіснуючих розмірів на 5 мільйонів

[1]

Червоними хрестиками вказано, які труби замовило “Торецьквугілля” – цих параметрів не існує в ДСТУ

ДП «Торецьквугілля» за результатами відкритих 9 листопада уклало договір з ТОВ «Лідер Промснаб» щодо поставки 109 тонн металевих труб на 5,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро [2]».

З-поміж інших, замовлено труби із зовнішнім діаметром 110 мм, а також із зовнішніми діаметрами 219 мм, 273 мм, 325 мм при товщині стінки – 5 мм. Усіх цих труб немає у ДСТУ 8732-78, на який посилається замовник.

Труби замовлені по ціні 44 230 – 48 600 грн. Це у півтори рази дорожче від ринкових [3] цін на труби з наближеними до зазначених параметрами, які знаходяться у межах 31 000– 34 000 грн.

Крім того, у «Торецьквугіллі» вирішили, що перевірятимуть труби на предмет відповідності якісним показникам у день їхньої поставки і не вимагали надавати сертифікати якості до проведення аукціону.

Одноосібним власником та керівником ТОВ «Лідер Промснаб» є Сергій Аверін. Його мати, Валентина Аверіна, працює начальником [4] відділу постачання ДП «Торецьквугілля» – відповідає за організацію роботи з постачальниками. Вона вказана як контактна особа замовника на закупівлі труб.

Єдиним конкурентом «Лідер Промснабу» виступило ТОВ «Доненергоекспорт» Наталії Горностаєвої, директором є Валентин Горностаєв. Він же раніше володів нині ліквідованим донецьким ТОВ «Торговий дім «Промислові інвестиції». Ця фірма за два місяці 2013 року отримала [5] держпідрядів [6] на 271,45 млн грн від ДП «Торезантрацит». На той час заступником директора «Торезантрациту» був Віталій Кропачов, якого зараз називають представником першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка.