- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Запідозрена у фіктивності фірма втретє підлатає Новопсковський дитячий будинок

Відділ освіти Новопсковської РДА Луганської області у рамках допорогової закупівлі 3 листопада уклав договір з ТОВ «Сєвєр-в-сервіс» щодо капітального ремонту Новопсковського будинку дитячої та юнацької творчості Новопсковської райради за 345 тис. грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро [1]».

Роботи мають завершити до кінця цього року.

Раніше роботи по капітальному ремонту цього ж об’єкту, Новопсковського будинку дитячої та юнацької творчості, що на пров. Історичний, 26А у смт. Новопсков, замовляло Управління капітального будівництва Луганської ОДА. Йдеться про договір [2] від 13 березня вартістю 127 тис. грн, а також договір [3] від 1 грудня 2016 року вартістю 994 тис. грн (з урахуванням додаткової угоди про зменшення ціни). Капремонт по останньому договору мали виконати протягом одного місяця – у період від 1 грудня по 31 грудня 2016 року.

Одноосібним власником сєвєродонецького ТОВ «Сєвєр-в-сервіс» є місцевий мешканець Вадим Власєнко. На нього також зареєстровані ТОВ «Олвіст-ЛТД», ТОВ «Тех-Авіа-Ресурс» та ТОВ «Фірма “Систем-А”». По кожній з цих фірм – низка судових ухвал по різних кримінальних справах.

Зокрема, «Сєвєр-в-сервіс» фігурує у провадженнях:

Засновником ТОВ «Сєвєр-в-сервіс» раніше був Микола Подлєсний, власник згадуваного ТОВ «Три-О Сервіс» та співвласник ТОВ «Промтекс».

До 2016 року Подлєсний та секретар Сєвєродонецької міськради Ігор Бутков [9], який представляє «Опозиційний блок», були співзасновниками [10] благодійної організації «Благодійний фонд «Григорія Сковороди» сприяння розвитку освіти та підтримки молоді». Зараз фонд записаний на членів сім’ї Буткова.

Дружина [11] Буткова, Олена Буткова, також є депутатом Сєвєродонецької міськради від «Опозиційного блоку».

Протягом 2016-2017 років ТОВ «Сєвєр-в-сервіс» отримало державних підрядів на 10,22 млн грн.