- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Помічник Молотка дав 5 мільйонів на заставу для екс-голови госпсуду Сумщини, затриманому на хабарі

[1]

О.Коваленко (другий праворуч) з двома адвокатами 8 листопада 2017 року під час обрання йому запобіжного заходу в суді

Андрій Комар, відомий [2]як помічник народного депутата від групи «Воля народу» Ігоря Молотка, дав 5 млн грн. голові Госпсуду Сумської області Олександру Коваленку для внесення застави. Про це йдеться у повідомленні [3] в Єдиному держреєстрі декларацій, повідомляє [4] Харківський антикорупційний центр.

Молоток раніше був помічником екс-губернатора Сумщини Юрія Чмиря, коли той був нардепом.

За даними [5] ЗМІ, підприємства з групи Молотка контролюють теплоенергетику Шостки Сумської області. Ці компанії зареєстровані на Комара.

Також цікаво, що у листопаді 2016 року саме госпсуд Сумської області визнав [6] право власності ТОВ «Вант» Лтд, співзасновниками якого є батько Молотка Федір Молоток, Лариса Комар і лондонська фірма «Ескамакс Інвестментс Лімітед», на цегляний будинок відпочинку площею 166 кв.м, який знаходиться у Собицькому лісництві Шосткинського району Сумської області.

Нагадаємо, 1 листопада голову Госпсуду Сумської області Олександра Коваленка затримали співробітники САП, НАБУ і СБУ за підозрою у проханні хабара, а саме –  квартири у забудовника за нескасування рішення міськради по оренді.

2 листопада Коваленку було оголошено та вручено повідомлення про підозру.

5 листопада за заявою самого Коваленка він був звільнений з адмінпосади голови суду.

7 листопада Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді під вартою. Того ж дня САП і НАБУ звернулися до суду з клопотанням про обрання Коваленку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, встановивши альтернативу у розмірі 9,5 млн грн застави.

8 листопада суд призначив Коваленку 5 млн грн застави. При цьому на нього було покладено ряд обов’язків, однак без носіння електронного браслету.

[7]Від “Наших грошей”

На сайті [8]Верховної Ради Андрій Комар нині вже не значиться помічником Молотка. Однак сайт “Посіпаки [2]” вказує, що Комар був помічником Молотка в двох скликаннях парламенту, у тому числі і поточному. Також він був помічником і Юрія Чмиря.

Детальніше про кримінальне провадження стосовно судді О. Коваленка читайте у матеріалі «Сумський спрут» [9].

Детальніше про те, як Коваленко реєструє майно на родичів чи довірених осіб, читайте тут [10].