Помічник Молотка дав 5 мільйонів на заставу для екс-голови госпсуду Сумщини, затриманому на хабарі
22.11.2017   //  

О.Коваленко (другий праворуч) з двома адвокатами 8 листопада 2017 року під час обрання йому запобіжного заходу в суді

Андрій Комар, відомий як помічник народного депутата від групи «Воля народу» Ігоря Молотка, дав 5 млн грн. голові Госпсуду Сумської області Олександру Коваленку для внесення застави. Про це йдеться у повідомленні в Єдиному держреєстрі декларацій, повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Молоток раніше був помічником екс-губернатора Сумщини Юрія Чмиря, коли той був нардепом.

За даними ЗМІ, підприємства з групи Молотка контролюють теплоенергетику Шостки Сумської області. Ці компанії зареєстровані на Комара.

Також цікаво, що у листопаді 2016 року саме госпсуд Сумської області визнав право власності ТОВ «Вант» Лтд, співзасновниками якого є батько Молотка Федір Молоток, Лариса Комар і лондонська фірма «Ескамакс Інвестментс Лімітед», на цегляний будинок відпочинку площею 166 кв.м, який знаходиться у Собицькому лісництві Шосткинського району Сумської області.

Нагадаємо, 1 листопада голову Госпсуду Сумської області Олександра Коваленка затримали співробітники САП, НАБУ і СБУ за підозрою у проханні хабара, а саме –  квартири у забудовника за нескасування рішення міськради по оренді.

2 листопада Коваленку було оголошено та вручено повідомлення про підозру.

5 листопада за заявою самого Коваленка він був звільнений з адмінпосади голови суду.

7 листопада Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді під вартою. Того ж дня САП і НАБУ звернулися до суду з клопотанням про обрання Коваленку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, встановивши альтернативу у розмірі 9,5 млн грн застави.

8 листопада суд призначив Коваленку 5 млн грн застави. При цьому на нього було покладено ряд обов’язків, однак без носіння електронного браслету.

Від “Наших грошей”

На сайті Верховної Ради Андрій Комар нині вже не значиться помічником Молотка. Однак сайт “Посіпаки” вказує, що Комар був помічником Молотка в двох скликаннях парламенту, у тому числі і поточному. Також він був помічником і Юрія Чмиря.

Детальніше про кримінальне провадження стосовно судді О. Коваленка читайте у матеріалі «Сумський спрут».

Детальніше про те, як Коваленко реєструє майно на родичів чи довірених осіб, читайте тут.