- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Гідрографи за 20 мільйонів орендували дорогий офіс у оточення Хорошковського

ДУ «Держгідрографія» 12 жовтня уклала угоду з ПрАТ «Агропромсистема» про послуги з оренди приміщень на 20,47 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

На період із січня 2018 року по вересень 2020 року орендували приміщення площею 2 386 кв. м у бізнес-центрі по просп. Гагаріна, 23 в Києві.

Місячна орендна плата становить 620 269 грн. за весь офіс, або 260 грн. за «квадрат».

За даними екс-замдиректора «Укргазвидобування» Олексія Тамразова [2], у цій самій будівлі здавали в оренду значно менші приміщення з ремонтом по 150 грн./м на місяць. Це на 73% дешевше від нинішньої договірної ціни.

Компанія «Агропромсистема» пов’язана з оточенням власника телеканалу «Інтер» та меблевої компанії «Меркс» Валерія Хорошковського. У 2014 р. сама фірма мала [3] електронну пошту на хостингу merx.ua.

Акціонерами «Агропромсистеми» є:

Засновниками КУА «Максимум Груп» є той же «Євротекстиль», кіпрська фірма «Дівроз Ентерпрайзес Лімітед», ПАТ «Діпробудмашина», ПрАТ «Енергомонтажний поїзд №751», ПАТ «Магазин «Киянка», ПрАТ «Меблісам» і ДочП з 100% ІК «Оргпром».

Директор «Діпробудмашини» Юрій Сбоєв раніше керував нині припиненими ТОВ «Меркс-Трейд» і ДочП «Меркс-Меблі».

Згадана «Діпробудмашина» володіє ділянкою по вул. Лейпцизька, 15 в охоронній зоні заповідника «Києво-Печерська Лавра», де без дозволів зводять [4] дев’ятиповерховий офісний центр. Голова наглядової ради «Діпробудмашини» – Вадим Григор’єв, який до 2004 року володів [5] меблевою компанією «Меркс» разом із Валерієм Хорошковським. Наглядову раду ПАТ також складають представники «Мерксу».

Засновником «Агропромсистеми» значиться ТОВ «Октан» (код 19367298) британської «Дрюстед Інвест Інк. Лімітед», а кінцевими бенефіціарами – Нафсіка Стиліану та Стеліос Ієронімідес із Кіпру.