- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Херсонські депутати планують віддати гейзер на межі з Кримом росіянам (виправлено)

(виправлено дані щодо російських власників потенційного орендаря)

Херсонська обласна рада планує погодити надання  у користування ТОВ «Експортно-Імпортна компанія «Юг-Інвест» надр з метою розробки термальних лікувальних вод Стрілкового родовища.

Про це пише [1] видання «Мост».

Родовище знаходиться знаходиться на території Стрілківської сільської ради Генічеського району Херсонської області (свердловина № 38  (7-743Т). Термальні води потрібні для лікувального пансіонату ТОВ «Арабатський трикутник СПА «Вікторія». З клопотанням про погодження спецдозволу «ЕІК «Юг-Інвест» до облради звернулася Держслужба геології та надр.

[2]Засновниками «ЕІК «Юг-Інвест» є херсонець Юрій Пуделко та  Володимир Кулєшов з Москви. Останньому належить 75% в статутному фонді фірми, за даними видання, він чоловік Олени Кулєшової.

Місцеві мешканці Стрілкового, яке межує з Кримом, прямо називають Олену Кулєшову власницею місцевого гейзера – платного джерела термальних вод. Кінцевими бенефіціарами «Арабатський трикутник СПА «Вікторія», куди буде спрямована вода з гейзера, також є Пуделко та Кулєшов.

Влітку 2017 року керівництво Української православної церкви (Київського патріархату) звинуватило [3]голову сільради Стрілкового Олександра Пономарьова в передачі «ЕІК «Юг-Інвест» землю, на якій знаходиться храм Сергія Радонежського і заява на оформлення якої була подана до сільради. Іерей храму Сергій Галич стверджував, що Пуделко на зустрічі в Москві пропонував йому $50 тис за звільнення території і передачу храму Московському патріархату.

В свою чергу, за даними [4] «Центр журналістських розслідувань», Кулєшов помер два роки тому. І його вдову звуть не Олена, а Кулєшова Людмила Євгеніївна.

В держреєстрі України Кулєшов вказав адресою прописки Московську область, Лісові Поляни, вул. Леніна 10, кв. 76. За цією адресою зареєстровані [5] декілька фірм покійного Кулєшова, керівниками та засновниками фірми вказані Роман Кулєшов (схоже, син) та його вдова – Людмила Кулєшова.