Херсонські депутати планують віддати гейзер на межі з Кримом росіянам (виправлено)
20.11.2017   //  

(виправлено дані щодо російських власників потенційного орендаря)

Херсонська обласна рада планує погодити надання  у користування ТОВ «Експортно-Імпортна компанія «Юг-Інвест» надр з метою розробки термальних лікувальних вод Стрілкового родовища.

Про це пише видання «Мост».

Родовище знаходиться знаходиться на території Стрілківської сільської ради Генічеського району Херсонської області (свердловина № 38  (7-743Т). Термальні води потрібні для лікувального пансіонату ТОВ «Арабатський трикутник СПА «Вікторія». З клопотанням про погодження спецдозволу «ЕІК «Юг-Інвест» до облради звернулася Держслужба геології та надр.

Засновниками «ЕІК «Юг-Інвест» є херсонець Юрій Пуделко та  Володимир Кулєшов з Москви. Останньому належить 75% в статутному фонді фірми, за даними видання, він чоловік Олени Кулєшової.

Місцеві мешканці Стрілкового, яке межує з Кримом, прямо називають Олену Кулєшову власницею місцевого гейзера – платного джерела термальних вод. Кінцевими бенефіціарами «Арабатський трикутник СПА «Вікторія», куди буде спрямована вода з гейзера, також є Пуделко та Кулєшов.

Влітку 2017 року керівництво Української православної церкви (Київського патріархату) звинуватилоголову сільради Стрілкового Олександра Пономарьова в передачі «ЕІК «Юг-Інвест» землю, на якій знаходиться храм Сергія Радонежського і заява на оформлення якої була подана до сільради. Іерей храму Сергій Галич стверджував, що Пуделко на зустрічі в Москві пропонував йому $50 тис за звільнення території і передачу храму Московському патріархату.

В свою чергу, за даними «Центр журналістських розслідувань», Кулєшов помер два роки тому. І його вдову звуть не Олена, а Кулєшова Людмила Євгеніївна.

В держреєстрі України Кулєшов вказав адресою прописки Московську область, Лісові Поляни, вул. Леніна 10, кв. 76. За цією адресою зареєстровані декілька фірм покійного Кулєшова, керівниками та засновниками фірми вказані Роман Кулєшов (схоже, син) та його вдова – Людмила Кулєшова.