- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Матір очільника Сумського райсуду купила автівку за мільйон

[1]Матір очільника Сумського районного суду Ігоря Дашутіна Тетяна Дашутіна у жовтні цього року зареєструвала Toyota RAV-4 Hybrid 2017 року випуску. Такі автівки коштують [2] від 815 тис. грн до 1,07 млн грн.

62-річна Тетяна Дашутіна з 2003 року зареєстрована як ФОП з основним видом діяльності «вирощування зернових культур».

Також вона володіє фірмою «Нерухомість-Д», на яку записані сумські торгові ряди на проспекті Курському 121д, Металургів 13д, Кондратьєва 152д, Харківській 12д та нежитлові приміщення на вул. Кооперативній,1 у Сумах.

Утім, сумські ЗМІ називають [3] власником торгового бізнесу саме суддю Дашутіна, а не його матір.

Ігор Дашутін згадується у кримінальному провадженні [4] щодо очільника господарського суду Сумської області Олександра Коваленка. Останнього правоохоронці підозрюють в вимаганні понад $26 тис. хабара. Дашутін дав службову автівку Коваленку, на якій той, за версією слідства, їздив забирати хабар.

Сам суддя зареєстрував на себе у квітні 2016 року Toyoya Camry з об’ємом двигуна 2494, вказавши в декларації [5] 428,3 тис. грн взятого в банку кредиту на купівлю авто. При цьому заробітна плата судді за минулий рік склала 282,2 тис грн в суді та 14,3 тис. грн від викладацької діяльності в Сумському державному університеті.