- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Жебрівського замовили дорогі цвяхи у фірми, яка брала участь у розпилі Слов’янської ТЕС для Клюєвих

Департамент з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА в результаті переговорної процедури за нагальною потребою 13 листопада уклав низку договорів з ТОВ «Укрславресурс» щодо поставки конструкційних матеріалів на загальну суму 12,70 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Переговорну процедуру департамент пояснив режимом надзвичайної ситуації в Донецькій області, який унеможливлює дотримуватись строків проведення тендеру.

За одним із договорів вартістю  1,91 млн грн. [1] замовлено товари по цінам, значно більшим від ринкових.

Наприклад, будівельні цвяхи 4х100 мм замовили по 49 грн/кг, тоді як на ринку їх продають [2] по 24 грн. Шиферні цвяхи 5х120 мм замовили по 40,65 грн/кг, тоді як їх можна купити за 30 грн. Плити OSB з параметрами 10х2500х125 замовили по 265 грн., тоді як їх продають [3] по 245 грн.

Також оборонний департамент замовив [4] дерев’яних брусів, дощок, рейок та штапиків на загальну суму 6,5 млн грн, зовнішні каналізаційні пластикові труби [5] (2500 м.п.) за 255 тис. грн, та цементу [6], руберойду, 8 хвильового шиферу тощо на 4,04 млн грн.

Матеріали по цих договорах також коштують дорожче, ніж на ринку. Наприклад, 311 мішків цементу по 50 кг замовили по ціні – 125 грн/мішок, тоді як можна придбати [7] по 75 грн/мішок.

Усі матеріали поставить прописане у Андріївці Донецької області ТОВ «Укрславресурс». Фірму ділять Олександр Гарбуз (40%), Володимир Ішанкулов (20%), Світлана Шаповалова (20%) та Раїса Кіріндясова (20%). Остання – мати Максима Кіріндясова, екс-начальника [8] міліції Донецька і бізнес-партнера згадуваного Олександра Гарбуза по ТОВ «Міртком» та ТОВ «Зернова інноваційна компанія».

«Укрславресурс» є фігурантом низки кримінальних проваджень. Зокрема, фірма засвітилась у провадженні СБУ щодо розкрадання майна та незаконного вивезення [9] зі структурної одиниці ПАТ «Донбасенерго» «Слов’янська ТЕС» більше 200 тонн цінних металів. Згідно з матеріалами справи, «Украславресурс» було одним із останніх у ланцюгу фірм, а саме – покупцем, за посередництвом яких з теплоелектростанції під виглядом металобрухту виводили цінні метали [9].

Іншим покупцем виступав «Артемівський завод по обробці кольорових металів на постачання труб», який належить ПрАТ «Укрпідшипник» (38%).

Корпорацію «Укрпідшипник» заснували брати Андрій і Сергій Клюєви. З 2006 року і по сьогодні 94% акцій корпорації належить австрійській компанії «Slav Handel, Vertretung und Beteiligung Aktiengesellschaft». У квітні 2015 дружина Андрія Клюєва Жанна вийшла зі складу ревізійної комісії «Укрпідшипника», однак продовжувала володіти часткою у статутному капіталі компанії розміром 1,35%.