- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Нечужі фірми-сусіди розіграли 12 мільйонів Мінекономрозвитку на участь України в туристичних виставках

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 4 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Блу Чіп» організацію презентацій про туристичні можливості України у 2017 році на 12,09 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

За 6,28 млн грн. замовили забезпечення участі України в таких виставках:

Ще 5,81 млн грн. піде на презентації:

До переліку послуг входять: розміщення інформації у каталозі/на WEB-сторінці виставки, оплата реєстраційного внеску, забезпечення презентації площею, меблями і обладнанням, митне оформлення, перевезення і зберігання вантажу, розробка креслень, авіаквитки економ-класу, страховий поліс, сплата зборів за оформлення візових документів, розміщення у готелі, трансфер і добові витрати на відрядження для членів української делегації, кава-брейк і фуршет для VIP-відвідувачів заходу, переклад, підготовка і друк інформаційних матеріалів, канцтовари, виготовлення беджів, фотозйомка.

Договір передбачає аванс у розмірі 50% на строк до 30 жовтня.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 12,62 млн грн.

Київська фірма «Блу Чіп» [2] Ірини Леончук прописана по вул. Ігоревська, 1/8 «Г» – в одному будинку з єдиним допущеним конкурентом – ТОВ «Дрім Хаус» Ольги Попової. За даними сайту «Ярмап», Попова працювала у «Блу Чіп». Суперники мають контактні адреси електронної пошти на нині недоступному сайті bch.com.ua.

Переможець із 2015 року виграв торгів на 14,30 млн грн., а суперник у 2013 році – один тендер Держагентства з інвестицій на 1,86 млн грн.

ТОВ «Центр міжнародної ділової співпраці» та ТОВ «Експо Едженсі» [3] не допустили до аукціону. Обидві фірми не вказали дані про непритягнення за корупційні правопорушення та несудимість за корисливі злочини підписанта у довільній довідці, а також про кінцевого бенефіціара у держреєстрі. Крім того, перша фірма не підтвердила відповідність вимогам тендеру, а друга – трудові відносини з однією із працівниць, чий диплом принесла.