«Антонов» замовив авіапалива на 23 мільйони партнеру юриста Ілляшева, який обслуговує «Антонов» (додано)
13.11.2017   //  

(Додано повідомлення підрядника)

ДП «Антонов» 25 жовтня уклало угоду на постачання авіапалива з ТОВ «Паладіум плюс» на 22,87 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовлено тисячу тонн авіапалива (ТС-1, РТ, Джет А-1) по 22 869 грн. Це дещо дорожче від весняної закупівлі авіапалива Міністерством оборони по 19 966 – 21 000 грн./т.

«Антонов» провів закупівлю без відкритих торгів, самостійно обравши постачальником ТОВ «Паладіум плюс», з яким раніше у червні держпідприємство уклало першу угоду на зберігання до 2 тисяч тонн нафтопродуктів. Тоді жодних цін палива «Антонов» у своєму звіті про закупівлю не оприлюднив.

Засновником фірми «Паладіум плюс» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Костянтин Дергачов з окупованої росіянами Ялти в Криму.

За даними системи “Youcontrol”, Дергачов є партнером Михайла Ілляшева по компаніям «А С О Ц І А Ц І Я юридичних фірм України» і «Центр експертних досліджень».

Михайло Ілляшев є співвласником та управляючим партнером компанії «Ілляшев і партнери», яка обслуговує держпідприємство «Антонов» у якості юридичного радника. Інтереси «Антонова» по спору з турецькими аеропортовиками представляв старший партнер «Ілляшев і партнери» Роман Марченко. Він також є депутатом Київради від «Самопомочі» і пов’язаний з низкою скандальних історій.

Згаданий Костянтин Дергачев також є співзасновником ТОВ «Адлі» разом ще однією співзасновницею «Ілляшев і партнери» Марією Макодзебою, а також Автанділом і Тімуром Хачідзе з ТОВ «Будальянсіндустрія-2006».

Після опублікування цієї інформації до «Наших грошей» надійшов лист від керівника фірми «Паладіум плюс» Алли Христинченко.

У листі повідомляється, що «Антонов» проводив тендер «на торговій площадці «SmartTender.biz» яка є повністю відкритою для всіх учасників».

У надісланих документах є посилання на сайт https://smarttender.biz/edit/2540354 Однак по ньому не можна побачити тендер без реєстрації особистого кабінету у «Smarttender.biz».

Також у надісланих документах немає даних про конкурентів «Паладіуму» на торгах. Керівник фірми вказує, що «Цінова пропозиція на поставку авіапалива від компанії ТОВ «ПАЛАДІУМ ПЛЮС» була ринковою, відповідно до тендерних вимог ДП «Антонов».