- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Черкаський аеропорт надав в оренду свої площі фірмі, пов’язаній з замгубернатора

Комунальну підприємство «Аеропорт-Черкаси» надав в оренду на 15 років свої додаткові площі ТОВ «Дізарт плюс», з яким раніше летовище судилося за повернення вже зайнятих площ аеропорту. Про це пише [1] Олександр Безпрозванний на сайті «Кропива».

За даними видання, «Дізарт плюс» (з 2013 р.) та ПП «Янакофф» (з 2008 р.) орендують комплекс будівель, споруд, асфальтний майданчик, насосну станцію паливно-мастильних матеріалів та під’їздні дороги на території аеропорту. Там фірми зберігають та продають паливно-мастильні матеріали.

З 2015 року почалися судові спори між КП «Аеропорт-Черкаси» та двома приватними фірмами. Керівництво комунального підприємства намагалося розірвати два договори до 2018 року щодо оренди насосної паливно-мастильних матеріалів та фундаментні опори під цистерни. В обох випадках судові процеси КП програло.

Наступного року «Аеропорт-Черкаси» повідомив «Дізарт плюс»  про небажання продовжувати договори оренди, дія яких закінчувалася у 2016 році. Втім фірма спробувала через суд продовжити термін оренди за додатковою угодою. В результаті тривалих судових спорів [2], які пройшли і апеляційну [3], а в одному випадку касаційну інстанцію [4], перемогу святкувало комунальне підприємство. Договори були визнані припиненими.

Але навіть після рішення судів орендар продовжує фактичне використання нерухомості. Як повідомили виданню у відповіді на запит, орендар користується та сплачує орендну плату на умовах попереднього договору до моменту складання акту-передачі майна.

«Ці всі судові тяжби пов’язані з перебуванням на посаді директора комунального підприємства Олени Качуріної, яку у червні 2017 року було затримано за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Її фактично було усунуто з посади, а вже на початку липня підприємство очолив [5] депутат Черкаської обласної ради від «Укропу» Іван Далібожак», – написав журналіст.

У вересні цього року «Аеропорт-Черкаси» уклав нову угоду з «Дізарт плюс», згідно з якою передав в оренду додаткові 697 кв. м. складського приміщення на 15 років, чим збільшив орендовані площі двом фірмам. При цьому по раніше орендованому майну наразі нові угоди не укладені, а майно не передано у зв’язку з завершенням терміну дії договорів.

Засновниками «Дізарт плюс» є Вікторія Боброва та Дмитро Горох, а «Янакофф» – вже згадана Вікторія Боброва та Наталія Лаут. Також на Боброву було переписано [6] ПП «Дніпробуд-Центр», в якому до того власником значився Віктор Лобов. Останній є засновником ГО «Громадський контроль і порядок» разом з рідним братом заступника губернатора Черкаської області Сергія Овчаренка В’ячеславом Овчаренком. Крім того, Боброва разом із В’ячеславом Овчаренком була засновником ПП «БВ47».