- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Новачок дасть бізнес-партнеру Клюєвих половину зі 125 мільйонів на очисні та каналізацію Яремче

Департамент будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА 23 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Промцивільбуд-М» будівництво у м. Яремче за 125,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

До кінця 2018 р. збудують очисні споруди та каналізаційні мережі продуктивністю 4 тис куб. м на добу за проектом ТОВ «Вулвер» [2]. Перша черга передбачає виробничо-допоміжну будівлю каналізаційну насосну станцію (КНС) промивної води, контактний резервуар, КНС господарсько-побутових стоків, мулозгущувач, електролізну, адміністративно-побутову будівлю з лабораторією, паливну, каналізаційний колектор від насосної станції до приймального колодязя, приймальний колодязь і два аеротенки по 1 тис куб. м. Друга черга включає каналізаційний колектор від насосної станції до приймального колодязя і два аеротенки по 1 тис куб. м. Строк експлуатації складає 10 років, а строк гарантії – рік.

Субпідрядник ТОВ «Ем. Ай. Інжиніринг Україна» змонтує технологічне обладнання та виконає пусконалагоджувальні й сантехнічні роботи на 52% вартості підряду.

За підсумковою відомістю ресурсів, компактна установка Huber Ro5 60 в комплекті коштує 14,07 млн грн. (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки).

Ще у 14,65 млн грн. обійдеться система біологічної очистки Biokos у складі: мембранні аератори HAFI Strip – 60 шт., перемішувачі – 4 шт., ерліфт – 4 шт., гравітаційний клапан – 36 шт., трубопроводи відведення очищеної води – 4 к-т, зворотні клапани – 4 шт., дросельні клапани з електроприводом – 4 шт., електрошафа з кабелями – 2 к-т, СПС-базисна система управління з управляючим елементом – 2 к-т, прилади вимірювання кисню, сенсори кисню, перетворювач сигналу – 2 к-т.

[3]За даними Івано-Франківської ТПП, система Biokos коштує 15,07 млн грн., а ТОВ «Юнібуд Енерго Сервіс» пропонувало її за 2,51 млн грн.

Шнековий дегідратор осаду XF-301 з шафою керування коштує 7,52 млн грн.

Локальна система генерації гіпохлориту натрію Clortec MCT-24 продуктивністю 10,8 кг/добу в комплекті коштує 2,02 млн грн.

Повітродувка HAFI ABU 10.10-100 18,5 квт з шафою керування коштує 922 тис грн.

Гарячекатана арматурна сталь коштує 8-10 тис грн./т, природний рядовий пісок – 63 грн./куб. м, а суміш Ceresit CT 190 – 5,58 грн./кг, що дешевше від ринку.

Натомість бортові камені БР300.30.15, придбані по 535 грн./шт., у серпні можна було знайти у продажу по 490 грн./шт. [4]

На заробітну плату піде 1,78 млн грн., тобто відсоток загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще піввідсотка – 647 тис грн.

Ціна угоди на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 131,17 млн грн.

На вимогу аноніма замовник зняв обмеження аналогічних угод 2015-2017 роками.

Згаданий «Юнібуд Енерго Сервіс» Юрія Гайворонського з нижчою на третину ціною відхилили за ліцензію на будівництво класу СС2 замість СС3, занижену вартість обладнання за даними Івано-Франківської ТПП і нестачу довідки про відсутність заборгованості в одному з банків. Фірма скаржилась в АМКУ, але завантажила платіжне доручення наступного дня з порушенням термінів оскарження, тож адмінколегія не стала розглядати скаргу.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «А Плюс Буд» [5] Ярослава Свинцицького, ПП «Вестінвестбуд» [6] Лесі Шекель і ТОВ «УБК «Будінжинірінг» Інни Скрипнюк.

Столична фірма «Промцивільбуд-М», яка вперше виграла тендер, належить директору Олексію Бондару і ТОВ «Будмасінвест» Ганни та Олександра Мазурів. Мазури також є кінцевими бенефіціарами ТОВ «Промцивільбуд» з Іваном Мазуром із Росії.

Субпідрядником «Ем. Ай. Інжиніринг Україна» зі статутним капіталом 1 400 грн. керує Ігор Колібаба. Засновниками є Юліан Муравський з Моршина, австрійська «Вас Менеджмент Консалтінг Енд Трейдінг Гмбх» Вадима Шпаковського і латвійська «АБС Інвест», якою володіють Вербум Марія Агнес та Лохнен Мерседес із Нідерландів.

Нагадаємо, брати Вадим та Артем Шпаковський раніше володіли [7] ПАТ «Артемівський завод по обробці кольорових металів на постачання труб», де їхнім партнером було ПрАТ «Укрпідшипник» братів Андрія і Сергія Клюєвих.