Поліція з нульовою економією замовила черкаські автобуси Атаман за 56 мільйонів
26.10.2017   //  

Національна поліція України 23 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Торговий дім Динат Груп» автобусів спеціалізованого призначення на 55,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 22 грудня поставлять 26 дводверних автобусів Атаман D09216 Євро 5 на 30 пасажирів виробництва ПАТ «Черкаський автобус» у 2017 році по 2,13 млн грн ($80 тисяч по курсу НБУ).

Вони будуть пофарбовані за схемою поліції та матимуть м’які сидіння з підлокітниками і кондиціонери в кабіні й салоні. Гарантійний строк становить два роки або 100 тис км пробігу.

Переможець на своєму сайті продає подібні автобуси Атаман А-09216 Євро 5 2017 року випуску без кондиціонера в салоні та підлокітників по 2,02 млн грн. Це дешевше на 6% або 115 тис грн.

Ціна первинної пропозиції «Торговий дім Динат Груп» дорівнювала очікуваній вартості закупівлі, але в день підписання договору ціну знизили додатковою угодою на 52 грн.

Єдиний конкурент черкаське ТОВ «Автоград-2007» Андрія Каданцева і Дмитра Майданика пропонував такі ж автобуси на 6% дешевше. Його відхилили за відсутність кондиціонера в салоні, паспорту і керівництва з експлуатації, копії документа МВС про включення до реєстру продавців транспорту з номерами. Також фірма подала гарантію виробника на поставку шкільних автобусів і не вказала фарбування.

«Торговий дім Динат Груп» Олексія Марінцева та Олександра Ордината продає автобуси Ataman, Еталон, Богдан і Mercedes Benz MCV.

Виробник «Черкаський автобус» на 19% належить ТОВ «Український автобус», записаному на фінансового директора Світлану Свешнікову. Ще 80% акцій має ТОВ «Компанія з управління активами «Ізі Лайф».

До 2011 р. «Український автобус» називався «Автомобільний дім «Богдан», а черкаське підприємство-виробник відповідно входило до складу корпорації «Богдан», співвласником якої був Петро Порошенко. У 2011 р. «Богдан» продав контрольний пакет акцій «КУА «Ізі Лайф».

Нагадаємо, «Черкаський автобус» разом з «Українським автобусом» зайняли сьоме місце у Топ-10 постачальників автобусів і тролейбусів після Майдану.