- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Краматорський водоканал за гроші Євросоюзу замовив обладнання від виробника, якого немає в реєстрі ЄС

Комунальне виробниче підприємство «Краматорський водоканал» 26 вересня офіційно завершила роботи з реконструкції системи очисних споруд, які були виконані МПТВП «Оніко». Про це повідомив [1] сайт водоканалу.

Реконструкція системи знезараження стічної води на очисних спорудах виконана з рахунок коштів міського бюджету та гранту Європейського Союзу в рамках проекту «Забезпечення житловими умовами найбільш вразливих ВПО та жителів міста Краматорськ, які опинилися під впливом конфлікту». Роботи виконувалися протягом серпня – вересня 2017 року підрядною організацією «Оніко».

Замовлення фірмі «Оніко» було зроблено без проведення відкритих [2] торгів, вартість угоди склала 12,69 млн грн. Хоча рік тому «Краматорськ водоканал» намагався замовити ці роботи через «Прозорро». Тоді замовник відхилив дешевших конкурентів і обрав переможцем «Оніко», яке пропонувало обладнання американської фірми «MIOX». Відхилена фірма «Промтехвод» Сергія Кокоріна, Володимира і Тетяни Максимових оскаржила [3] торги в АМКУ і зрештою вони були взагалі відмінені.

Відмітимо, що фірма «MIOX», установку якої «Оніко» обіцяло встановити в Краматорську, відсутня у європейському Регламенті [4] з біоцидів [5] – у переліку (скачати пдф [6]) вказані фірми, які пройшли перевірку компетентних органів і яким дозволено з вересня 2015 року продавати свою продукцію в країнах Євросоюзу.

В липні 2016 року Краматорська міська прокуратура відкрила провадження №42016051390000074 за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовцями «Краматорського водоканалу» під час закупівлі коштовного обладнання.

Власником «Оніко» є киянин Анатолій Колесніков. З 20018 року фірма отримала держзамоелнь на 72,01 млн грн.