- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Слов’янську добудову тротуару віддали ФОП, яка без пояснень не вклалася в термін робіт

Управління ЖКГ Слов’янська (Донецька обл.) 3 жовтня за неконкуретною процедурою  уклало угоду з ФОП Лещенко Людмила Сергіївна на капітальний ремонт тротуару вартістю 1,70 млн грн.

Про це повідомляється в «Прозорро» [1].

Замовлено ремонт тротуару правої сторони  вулиці Свободи, загальна площа робіт складе майже 2,5 тис кв м. Раніше Управління ЖКГ двічі відміняло тендер [2] через дискваліфікацію учасників, серед яких була і Лещенко.

Замовник не опублікував до договору кошторис матеріалів та вартості робіт, що не дозволяє порівняти ціни ремонту парка з ринковими цінами. Відомо, що роботи потрібно до 25 грудня закінчити, Лещенко надала трирічну гарантію

В червні цього року Лещенко отримала підряд [3] на ремонт протилежної – лівої частини вулиці Свободи. Згідно договору, закінчити роботи вона мала до 1 вересня, однак роботи не було закінчено. Тому було підписано додаткову угоду про їх продовження до 31 жовтня, але причини такого рішення опубліковані не були. Зараз роботи ремонту лівої частини тротуару тривають.

[4]

Технічний нагляд за роботами Людмили Лещенко буде виконувати КП «Слов’янське УКБ». Раніше саме головний інженер цього підприємства Сергій Копійко був [5] найманим працівником у ФОП Лещенко при здійсненні робіт з технагляду за будівництвом вуличного туалету в місті. До цього Копійко був спійманий на хабарі, зараз він знаходиться під слідством.

Нагадаємо, що чоловіком Людмили Лещенко є Григорій Лещенко, який зараз обіймає посаду директора КП «Миколаєвське управління капітального будівництва» в сусідній із Слов’янськом Миколаївці. Раніше Григорій Лещенко був директором ліквідованого в 2009 році КП Слов’янської міськради «Слов’янське підрядне ремонтно-будівельне підприємство».

За даними «Прозорро», ФОП Лещенко отримала замовлень на 4,13 млн грн.