- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Донецька поліція замовила мікроавтобус відеоспостереження Renault за 2,8 мільйона

Головне управління Національної поліції в Донецькій області 7 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Атлант-М Юг» спеціальний автомобіль ситуаційного центру за 2,79 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [1].

Цьогоріч поставлять мікроавтобус Renault Master L4H3 3.5 125 к. с. із кузовом, розділеним на водійський, робочий і технічний відсіки.

Робочий відсік матиме кондиціонер, теплоізоляцію, холодильник, три робочих місця у складі поворотного автокрісла і стола на двох для відеоспостереження, аналітики та радіозв’язку. У технічному відсіку розмістять обладнання підсистем оперативного радіозв’язку (ретранслятори і радіостанції Kenwood і Hytera), супутникового зв’язку (надає замовник), відеоспостереження, відеореєстрації та трансляції відеосигналу, високошвидкісного обміну інформацією, доступу до інформаційних ресурсів та обробки даних, електроживлення, а також сейф, драбину, ящики, шухляди, запасне та сервісне приладдя.

Гарантійний строк становить три роки або 100 тис км пробігу.

Субпідрядником буде ТОВ «Компанія «Цифрові радіосистеми» Олександра Брекса, дилер Kenwood і Hytera. Він приніс аналогічні договори з Центром обслуговування підрозділів Національної поліції України на проектування [2] пересувного вузла зв’язку та з в/ч А0215 МО України на поставку ретрансляторів.

Нещодавно ГУ НП в Житомирській області купило для цієї ж мети мікроавтобус Renault Master L4 H3 без обладнання за 899 тис грн. [3] Таким чином, замовлене донецькою поліцією обладнання може коштувати близько 1,89 млн грн., що вдвічі дорожче від самого базового автомобіля.

Ціна угоди на піввідсотка нижча від очікуваної вартості закупівлі в 2,80 млн грн.

Єдиним конкурентом було одеське ТОВ «Авто Груп+» Лариси Соломяк і Ганни Бєлої, яке не знижувало ціну, на відміну від переможця.

Харківський «Атлант-М Юг» записано на Сергія Савицького і кіпрський офшор «Курума Холдингз Лімітед». Фірма входить у міжнародний автохолдинг «Атлант-М», який є об’єднанням низки [4] компаній Росії, України та Білорусі.