- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Залізниця купила за 15 мільйонів у сусідської «прокладки» нібито чеські запчастини, які роблять луганчани у Росії (додано)

(додані дані з чеського реєстру)

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 26 вересня за результатами тендерів уклала низку угод з ТОВ «Омега Алькор» на постачання запчастин до тепловозів на 15,35 млн грн. Про це повідомляється в системі [1] «Прозорро [2]».

[3]ТОВ «Омега Алькор» вказало, що постачатиме продукцію російського ТОВ «Каменський завод транспортного машинобудування» і чеського ТОВ «Хай кволіті індастріз» («High quality industries s.r.o.») з міста Карлові Вари. Власником цієї фірми є белізьський офшор «Violine Logistic LTD».

Керуючим директором чеської фірми є 29-річний юрист Сергій Заріпов, який у Чехії також обслуговує інтереси російських клієнтів. Так він був відомий як керівник «Alpika company s.r.o. [4]», основними власниками якого є російський бізнесмен Євген Суббота [5] («Электросевкавмонтаж») та члени його родини.

[6]Також до середини 2016 року Зарипов був у керуючих органах «BRIZ company s.r.o.» разом з мешканцями російського Пскова Анатолієм і Тетяною Мітрофановою аж до ліквідації цієї фірми.

У свою чергу «Хай кволіті індастріз» в складі тендерної пропозиції надало листа від ТОВ «Луганський електромашинобудівний завод» (ЛЕМЗ) про надання чеській фірмі дозволу представляти копії технічних умов на необхідну «Укрзалізниці» продукції.

[7] [8]

Лист датовано груднем 2014 року. У свою чергу ще в жовтні 2014 року було відомо [9], що ЛЕМЗ переніс своє виробництво з окупованого Луганська в місто Каменськ-Шахтинський Ростовської області (Росія). Формально ТОВ «Луганський електромашинобудівний завод» зберігає реєстрацію в окупованому Луганську.

Залізниця надала фірмі «High quality industries s.r.o.» погодження на використання їхньої продукції, «враховуючи позитивний досвід експлуатації», не вказуючи місцезнаходження справжнього виробника продукції.

Формально «High quality industries s.r.o.» зареєстровано у Карлових Варах за адресою Lázeňská 543/4. (виправлено щодо знаходження за цією адресою квартирного будинку з магазином – це адреса в центральній частині міста).

ТОВ «Омега Алькор» була зареєстрована у 2016 році по вул. Тверській, 6 у Києві, навпроти головного офісу «Укрзалізниці» по вул. Тверська, 5. Засновником є Олена Кисельва з села Кризьке Луганської області, директор – Євгенія Нетруненко, яка також очолювала вже ліквідовані луганські фірми «Донбаселектроснаб» і «Електроапарат». З моменту заснування «Омега Алькор» виграла залізничні підряди вже на 51,71 млн грн.

Єдиним конкурентом на цих тендерах було ТОВ «Смецмашсервіс», яке пропонувало аналогічний пакет документів на продукцію як і «Омега Алькор». «Смецмашсервіс» прописано в Харкові,  засновником і директором вказано Дениса Романова з Луганська.