- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Донецькі комунальники навіщось хочуть спецзасоби проти прослушки за мільйон

ОКП «Донецьктеплокомуненерго» Донецької обласної ради (м.Костянтинівка) 2 жовтня оголосило тендер на закупівлю послуги безпеки у галузі технічного захисту інформації очікуваною вартістю 994 тис грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро» [1].

Кінцевий строк подання пропозицій – 10 жовтня.

«ДТКЕ» планує замовити пошук за допомогою спецпристроїв та методом фізичного огляду каналів витоку конфіденційної інформації з об’єктів та службових кабінетів, виявлення радіочастотних та оптичних випромінювань та їх ідентифікацію. Також буде  замовлена оцінка за допомогою спецпристроїв акустичних властивостей приміщення і вібраційних характеристик скляних поверхонь.

Пропозиції учасників приймаються до 10 жовтня.

Перший заступник голови Донецької ОДА Євген Вілінській в соцмережі Facebook заявив, що «Донецьктелокомуненерго» назвала помилкою опубліковане оголошення про закупівлю техзасобів для запобігання прослуховуванню. Вілінський пообіцяв, що найближчим часом комунальники виправлять технічну помилку.

З 2012 року ОКП «Донецьктеплокомуненерго» Роман Поляков. В декларації він вказав [2], що разом з дружиною володію 50% акцій чеської компанії «N-Terra-K s.r.o.». В останній день минулого року Ірина Полякова стала власницею квартири в Києві площею 76 кв м. В її власності також поза шляховик Volkswagen Tiguan 2011 р.в., на Volkswagen Passat того ж року їздить її чоловік. Поляков задекларував, що зберігає $10 тис готівки.