Чому Авакова пов’язують з угрупуванням, яке після Майдану захопило купу родовищ по всій Україні
19.09.2017   //  
  • ТОВ «Українські рідкісні метали» – у 2016 році отримало від Кіровоградської облради дозвіл на користування  Полохівським родовищем літієвих руд
  • ТОВ «Восток-Енергоресурс» – у 2016 році отримало від Харківської облради дозвіл на розширення меж ділянки надр на Новософіївської площі для видобутку нафти та газу.
  • ТОВ «Ангро Інвест» – у 2016 році через суд намагалось отримати спецдозволи на користування надрами для вивчення та видобутку нафти і газу на Жарківській, Андріївській, Дубрівській та Свистунківсько-Червонолуцькій площах Полтавської області.
  • ТОВ «Укргаздоб» та ТОВ «Нафтогазенергопром» – у 2016 році через псевдоаукціон Держгеонадр отримали в користування родовища нафти і газу в Харківській області.
  • ТОВ «Атомні енергетичні системи України» (АЕСУ) – у 2016 році через суд вибило спецдозволи Держгеонадр на  користування покладами урану Михайлівської, Сурської і Садової площ Миколаївської області та ділянками Новогурівська і Сафоновська Дніпропетровської області. І це наразі найпроблемніше місце для «аваківців».

Якщо пересічний оглядач подивиться на власників цих фірм зараз, то може побачити багато незрозумілого і таємного. Наприклад, власником «АЕСУ» зараз вказане ТОВ «Ю-Тек Енерджи», прописане в штаті Делавер, що є внутрішнім офшором США.

Але директор у фірми зберігся – це той самий Олександр Настенко, що був серед перших засновників фірми. Тобто не зважаючи на формальну зміну власників менеджмент залишився той самий. Що в принципі не буває ніколи, коли власники компанії змінюються насправді. В Україні такі вже правила гри, що кожен власник норовить мати свого директора, бо директор завжди може рейдернути ввірену йому компанію. І шанси втратити фірму тим більші, чим довіреніший директор попереднім власникам.

Отже завдяки «Youcontrol» ми зараз можемо дізнатись хто ж виступав засновниками «АЕСУ» тоді, коли на фірму посипався град спецздоволів на користування надрами. Також варто подивитись засновників і всіх інших згаданих вище підприємств. І тут виявиться, що їх усіх поєднує прізвище Настенка. Також майже всю фігурували як співзасновники Даніїл Бєляєв, Віталій Якименко, Роман Дружбін.

У свою чергу Дружбін, Настенко та Якименко також є співзасновниками ТОВ «Центральна нафтогазова компанія». Тут їхніми бізнес-партнерами були Юлія та Олександр Павлюченки.

І на цьому Павлюченку з’являється слід до не першої, але і не другої людини в постмайданній владі України. ЗМІ повідомляють, що в Полтавській області Олександр Павлюченко відомий як кримінальний «авторитет» Саша Браслєт. А з сайту парламенту відомо, що Павлюченко є помічником депутата від «Народного Фронту» Ігоря Котвіцького. У свою чергу Котвіцький є найдовіренішим та найближчим партнером міністра МВС Арсена Авакова саме по нафтогазодобувному бізнесу.

Раніше Павлюченко був помічником Злочевського. У свою чергу Котвицький прославився після Майдану виведенням $40 млн. Ці кошти раніше належали ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка добувала газ у Криму разом з ТОВ «Кримтопенергосервіс» біглого міністра екології Миколи Злочевського. А Котвицький через держбанк провів їх в панамський офшор.

Довідкова інформація (найновіша зверху):

·         Суди почали відбирати у оточення Авакова корисні копалини, отримані по схемі без аукціонів

·         Суд примусив Держгеонадра зробити фірму з оточення Авакова першим приватним видобувачем урану

·         Оточення Авакова за мовчазної згоди Держгеонадр отримало два поверхи режимного об’єкта в центрі Києва

·         Оточення Авакова отримало найбільше в Європі родовище літію за мовчазною згодою депутатів

·         Оточення Авакова по відпрацьованій схемі без аукціонів отримало чотири родовища газу на Полтавщині

·         Оточення Авакова вивело в американський офшор уранові родовища України

·         Оточення Авакова готується освоїти видобуток урану на рівні державних обсягів

·         Оточення Саші «Браслєта» отримало ще два газових родовища

·         Прокуратура підозрює оточення Саші «Браслета» в підробці документів для отримання уранового родовища

·         Оточення Авакова за півроку отримало в користування цінні родовища в трьох областях

·         Між надрами і Сашею «Браслєтом»

·         Найбільше літієве родовище Європи депутати віддали партнерам Саши Браслєта

·         Партнеру «Саши Браслєта» безкоштовно збільшили площу для видобутку нафти та газу на Харківщині

·         Партнер аваківського «Саші Браслета» планує безкоштовно збільшити своє газове родовище у вотчині Авакова