- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Голова Дніпровського суду записала на матір дві квартири і будинок, а чоловік-прокурор накупив іномарок

[1]

Суддя Неля Ластовка

Голова Дніпровського районного суду столиці Неля Ластовка у 2016 році задекларувала користування двома квартирами у Києві площею та будинком, оформленими на свою 68-річну матір Людмилу Іссарь.

Також чоловік судді, колишній заступник прокурора Київської області, Вадим Ластовка після звільнення став власником трьох дорогих автомобілів, повідомляє проект «Декларації [2]».

Згідно Реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок площею 230 кв. м Людмила Іссарь придбала у серпні 2009 року.

А 120-метрова квартира по вулиці Срібнокільській, 12 спершу була виділена родині Ластовок у якості службової та в 2014 році приватизована на матір судді.

У свою чергу квартирою на 95 «квадратів» суддя з сім’єю користувалися з 2007-го, щоправда, у липні цього року вона була продана.

Сама ж Неля Ластовка, згідно декларації [3], із нерухомого майна володіє лише трьома земельними ділянками у Київській області загальною площею близько півгектара.

[4]

BMW 520 D

Чоловік судді Вадим Ластовка у 2007-2012 роках обіймав посаду [5] заступника прокурора Київської області. Вже на наступний день після свого звільнення, 31 травня 2012 року, він витратив більше 50 тисяч доларів за тодішнім курсом на купівлю новенького автомобіля  Toyota Camry, а ще через рік – близько 95 тисяч на Mercedes-Benz ML 350. Як стало відомо із реєстру МВС, у червні цього року колишній прокурор також став власником нового BMW 520 D. Ціна [6] на такі стартує від 49 тисяч доларів. Окрім цього, 22-річний син судді Владислав Ластовка володіє автомобілем Audi A6 2010 року випуску.

[7]У 2014 році батько колишнього прокурора Василь Ластовка став власником квартири площею 54 кв. м у елітному житловому комплексі «Престиж Хол» на Анрі Барбюса, 37/1 (на фото). Ціни на подібні квартири від забудовника на даний час складають [8] 2,3 млн гривень.

Згідно декларації, Неля і Вадим Ластовки зберігають готівкою 180 тисяч гривень і 37 тисяч доларів. Ще 14 тисяч доларів складають їх банківські заощадження.

Неля Ластовка стала відомою скандальними рішеннями проти активістів «Автомайдану» під час Революції Гідності. Також, за повідомленнями [9] ЗМІ, влітку минулого року після випадку із суддею Дніпровського суду Миколою Чаусом правоохоронці збиралися перевірити і саму голову суду, підозрюючи, що без її допомоги він не міг би постійно потрапляти по системі розподілу на резонансні справи.

28 березня 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила [10] Нелю Ластовку від здійснення правосуддя до ухвалення або скасування подання на її звільнення.