- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Оппоблоківець» продав столиці пересувних ваг для вантажівок на 16 мільйонів

[1]КП «Київдорсервіс» Київської міської ради 21 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Метровес» поставку і монтаж мобільних ваговимірювальних комплексів на 16,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [2].

Цьогоріч поставлять вісім мобільних ваговимірювальних комплексів власного виробництва із тензометричними датчиками від «Rice Lake Weighing System» (США) по 2,05 млн грн.

Сюди входять автомобільні ваги СВ-80000А/18 серії «Лахта-У» [3] із межами зважування 0,4-80 т, система відеоспостереження, фіксації кадрів і розпізнавання номерів, житловий трикімнатний вагончик оператора, дизельний генератор, джерело безперебійного живлення, акумулятор і комп’ютер із програмним забезпеченням. Також ціна включає будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи, п’ятирічну гарантію.

Сума угоди на третину відсотка нижча від очікуваної вартості закупівлі у 16,45 млн грн.

Єдиним конкурентом було Українсько-американське ТОВ фірма «Кода» [4] харків’ян Олега Семка, Віталія Бочарова, Євгена Зябліна та Олексія Семенця, причому обидва учасники не знижували ціну під час аукціону.

Столичний виробник «Метровес» належить Катерині Мельничук, Наталії та Олександру Козачукам. Останній у 2015 році балотувався [5] у Київраду від партії [6] «Опозиційний блок».

Усього з 2008 року переможець отримав держпідрядів на 19,32 млн грн.

Нагадаємо, у червні Державна служба України з безпеки на транспорті замовила іншій фірмі пересувні габаритно-вагові комплекси на базі Opel Movano Євро-5 по 1,40 млн грн. [7]

Сам «Київдорсервіс» торік [8] не [9] зміг купити [10] 23 комплекти переносних автомобільних ваг поосьового зважування на 7,20 млн грн. через відхилення усіх учасників.