Кубів почав боротьбу з Данилюком за контроль над Київською офсетною фабрикою
30.08.2017   //  

Уряд планує передати цілісний майновий комплекс державного підприємства Київська офсетна фабрика із сфери управління міністерства фінансів у підпорядкування міністерству економічного розвитку та торгівлі.

Відповідний проект розпорядження Кабміну було включено до порядку денного урядового комітету під головуванням першого віце-прем’єра Степана Кубіва 22 серпня. Автором документу є Мінекономрозвитку.

В підписаній керівником міністерства Кубівим пояснювальній записці вказано, що відповідно до постанови Кабміну №459 від 20.08.2014 р., Мінекономрозвитку реалізує держполітику у сфері організації та контролю за виготовленням бланків цінних паперів та документів суворої звітності. За статутом саме виготовлення такої документації є основним видом роботи Київської офсетної фабрики. На думку Мінекономрозвитку, підпорядкування міністерству фабрики забезпечить виконання вимог законодавства.

Натомість, Мінфін при узгоджені позицій виступив проти передачі фабрики у підпорядкованість Мінекономрозвитку. Там заявили, що Київська офсетна фабрика з 2013 року не здійснює виробництва захищеної продукції і на сьогоднішній день є прибутковим прибутковим підприємством. На думку Мінфіну відсутні підстави для передачі фабрики в управління Мінекономрозвитку.

Але в підписаній Кубовим довідці про погодження вказано, що документ було схвалено без зауважень виконуючою обов’язки міністра фінансів Оксаною Маркаровою. Натомість Мінюст відмовився погоджувати проект розпорядження уряду. Перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова  вказала, що відсутність згоди Мінфіну на передачу цілісного майнового комплексу фабрики може призвести до ускладнення при виконанні відповідного розпорядження уряду.

Нагадаємо, на початку року уряд прийняв рішення про передачу із сфери управління Національного банку до Мінекономрозвитку ДП «Поліграфічний комбінат «Україна». До 2013 року комбінат підпорядковувався саме Мінфіну.

В середині січня уряд за ініціативою Кубіва  прийняв рішення про перепорядкування ПАТ «Укрзалізниця» від Міністерства інфраструктури безпосередньо Кабміну.

23 серпня стало відомо, що генпрокурор Юрій Луценко направив прем’єр-міністру листа з вимогою відставки міністра фінансів Олександра Данилюка через можливий зрив підвищення зарплат прокурорів з вересня.