- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Генпрокуратура купує два членовози Land Cruiser по 1,3 мільйони за штуку

[1]

Toyota Land Cruiser 150 Prado

Генеральна прокуратура України 28-29 серпня провела два аукціони щодо закупівлі нових легкових автомобілів на загальну очікувану суму 12,36 млн грн. Про це повідомляється [2] у системі [3] «Прозорро».

Найнижчі ціни на торгах запропонувало ТОВ «ВіДі Автострада» із групи «ВіДі» Віталія Джуринського. Якщо фірму визначать переможцем, вона поставить за 11,83 млн грн.:

На ринку першу модель продають по 1,35 млн грн. [4], а другу – по 624 тис грн. [5]

Повнопривідні позашляховики мають камеру заднього виду, шкіряне покриття керма, двозонний клімат-контроль, круїз-контроль, систему відмикання дверей і запуску двигуна Smart Entry, аудіо-систему Toyota Touch 2 c кольоровим сенсорним дисплеєм 7″ і дев’ятьма динаміками, фронтальні та бокові подушки безпеки водія і переднього пасажира, захисні шторки другого ряду.

Седани мають камеру заднього виду зі статичною проекцією, двозонний клімат-контроль, аудіо-систему Toyota Touch 2 c кольоровим сенсорним дисплеєм 7″ і шістьма динаміками, фронтальні та бокові подушки безпеки водія і переднього пасажира.

Сума потенційних угод на 4% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі.

На тендері щодо позашляховиків єдиним конкурентом було дніпровське ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» Олексія Шоха та Олександра Корнієнка з групи компаній «Алмаз», а щодо седанів – хмельницьке ТОВ «Гранд-Мотор» Тетяни Дерешук і депутата Красилівської міськради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Марії Гвоздьової.

У торгах щодо автівок Corolla хотіло взяти участь ТОВ «Торговий дім «Євромоторс», але його не допустили до аукціону через якусь невідповідність технічним вимогам.

Анонімна фірма питала, чому замовник порушує постанову Кабміну №710 від 11 жовтня 2016 року «Про ефективне використання державних коштів» [6], яка передбачає припинення придбання легкових автомобілів. Той відповів, що оголосив закупівлю, «керуючись нормами ст. 91 Закону України «Про прокуратуру», враховуючи Порядок забезпечення транспортними і матеріально-технічними засобами органів прокуратури, затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 18 листопада 2016 року № 387, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 листопада 2016 року за № 1548/29678 та лист Міністерства фінансів України від 15.11.2016 № 31-10040-02-3/32293». При цьому в тексті згаданої постанови заборона не поширюється на автівки для Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, у 2016 році Генпрокуратура за 5,00 млн грн. придбала [7] для САП дві Toyota Camry, три Toyota Corolla та один [8] Volkswagen T6 Caravelle.