«Житомирміськгаз» за 87 мільйонів замовив рідній фірмі «журилівців» газу дешевше від «Нафтогазу»
28.08.2017   //  

КП «Житомирміськгаз» Житомирської міської ради 23 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» на постачання природного газу на 86,84 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовлено 13 млн кубометрів газу, цей обсяг є плановим і може коригуватись. Ціна газу становить 6 680 грн. за тис кубометрів.

Ціна може змінюватись у випадку зміни прейскуранту «Нафтогазу України». Станом на 1 вересня прайс держкомпанії для подальшої реалізації газу установам та організаціям, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, становив 8 749 грн. На 1 серпня цей прейскурант становив 8 230 грн.

Передача газу «Житомирміськгазу» проводиться у газосховищах «Укртрансгазу». Замовник підтверджує наявність діючих договорів розподілу/транспортування газу і наявність фінансового забезпечення послуг транспортування.

У липні Депутати Житомирської міської ради виділили 100 мільйонів гривень на закупівлю газу КП «Житомирміськгаз» для опалення шкіл, лікарень та дитячих садків.

«Минулого року ціна на газ сягала 11 тисяч за 1000 кубометрів. На міжнародному тендері ми зможемо закупити газ для наших комунальних установ за значно нижчою ціною. За підрахунками фахівців, якщо місто Житомир самостійно закуповуватиме газ, то це дозволить зекономити близько 24 мільйонів гривень бюджетних коштів», – казав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

“Журилівська” фірма має вже нового засновника і прописана у офісі Юри Єнакієвського.

ТОВ «Енерджі трейд груп» раніше було записано на Євгена Бугу, на якого записана низка фірм, що мають підряди ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» і НАЕК «Енергоатом». У перших двох держкомпаніях на керівних посадах працював Руслан Журило, «Енергоатом» знаходиться під впливом екс-нардепа Миколи Мартиненка. Журило і Мартиненко проходять по одній кримінальній справі НАБУ щодо розкрадань у «СхідГЗК».

«Енерджі Трейд Груп» виграє державні тендери з 2009 року й відтоді отримала підрядів на 1,81 млрд грн., майже всі – у СхідГЗК та ОГХК.

Нині «Енерджі трейд груп» зареєстровано на киянина Олексія Бондаренка, директором є Олексій Кравець. Прописка фірми також нова – тепер вона зареєстрована у провулку Рильському, 4 в Києві. Це так званий офіс Юри Єнакіївського. Будівля раніше належала «Родовід банку», і у ній був офіс нардепа Партії регіонів Юрія Іванющенка. Але у 2016 року свої права на будівлю заявив Василь Данилів, газовий бізнесмен, якого звинувачували в замовленні вбивства ключового свідка в справі про розкрадання коштів в «Родовід-банку».

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Енерго-сервісна компанія «ЕСКО-північ», конкуренти не знижували ціну під час аукціону. Ця фірма належить Миколі Злочевському, колишньому міністру екології за часів Януковича. Нині українські правоохоронні органи вже не мають до Злочевського претензій.

Нагадаємо, «Еско-північ» і «Енерджі трейд груп» у березні 2017 року також розіграли підряд Вільногірського комбінату ОГХК на постачання газу на 106,60 млн грн.