Чернігів замовив тролейбусів на 20 мільйонів майже за торішньою ціною
14.08.2017   //  

КП «Чернігівське тролейбусне управління» 11 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Чернігівський автозавод» нових тролейбусів на 19,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 9 вересня поставлять п’ять низькопідлогових тролейбусів Еталон Т12110 місткістю 101-105 осіб по 3,95 млн грн.

У листопаді 2016 року управління купувало їх у цієї ж фірми на півтора відсотки дешевше – по 3,89 млн грн.

Як і тоді, вони будуть пристосовані для пасажирів з обмеженими можливостями, оснащені кондиціонером у кабіні водія, камерою відеонагляду в салоні, Wi-Fi-роутером і відеорегістратором. Гарантійний строк становить не менше року.

Ціна угоди на 14% нижча від очікуваної ціни закупівлі в 23,00 млн грн.

ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» пропонувало тролейбуси ЛАЗ Е-183 на 15% нижчу ціну, однак його відхилили, бо воно не підписало договір у строк.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «СП «Янікс» із білоруськими тролейбусами АКСМ-321, дорожчими на 14%.

«Чернігівський автозавод» разом із «Бориспільським автозаводом» входить у корпорацію «Еталон».

Власниками «ЧАЗу» є ТОВ «Логістичний центр «Еталон», ТОВ «Бодмін-Україна» і АТ «Bodmin AG» (Швейцарія).

Засновниками «ЛЦ «Еталон» є Володимир Бутко і «Бодмін-Україна», кінцевими власниками котрого є сам Бутко і «Bodmin AG». Кінцевим бенефіціаром останньої значиться швейцарець Петер Швотцер.

Нагадаємо, поліція підозрює службовців Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської облради у зловживанні службовим становищем під час проведення конкурсних торгів щодо закупівлі шкільних автобусів. Слідство вважає, що узгоджені дії посадовців Центру і «ЧАЗу» на торгах призвели до закупівлі за бюджетні кошти технічно несправних автобусів.

Торік «ЧАЗ» підозрювали в ухиленні від сплати податків на майже 4 млн грн. шляхом фіктивних закупівель у низки фірм, у тому числі «Бориспільського автозаводу».

Луцьке «СП «Янікс» належить Сергію Горлачу, а директором є Микола Романюк.

Горлач відомий як голова наглядової ради ТОВ «Агропромислова група «Пан Курчак», кінцевим бенефіціаром якого є нардеп із групи «Воля народу» Сергій Мартиняк. Останній разом із Горлачем є співзасновниками однієї з фірм групи – ТОВ «Агротехніка».

Крім того, Горлач у 2011 році входив до ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Волинській ОДА. Мартиняк тоді був депутатом Волинської облради.