- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Укрспецекспорт» купив дюжину автомобілів, серед яких Land Cruiser за 1,4 мільйони

[1]ДК «Укрспецекспорт» 11 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, ЛТД» легкових автомобілів на 7,64 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [2].

Поставлять 12 таких автомобілів 2017 року випуску:

На своєму сайті «Алмаз Мотор, ЛТД» зараз пропонує їх у таких комплектаціях і кольорах відповідно по 1 38 млн грн. [3], 789 тис грн. [4] і 483 тис грн. [5]

Найдорожчий Land Cruiser буде оснащений круїз- і клімат-контролем, набором подушок безпеки для водія та переднього пасажира і шторок для другого ряду, камерою заднього виду, Bluetooth, AUX, USB, мультимедійною системою Touch 2 із кольоровим сенсорним дисплеєм 7″ і 9 динаміками.

Модель Camry теж матиме круїз- і клімат-контроль, а Corolla – механічний кондиціонер.

Гарантійний строк на всі автівки становить три роки або 100 тис км пробігу.

Ціна переможної пропозиції на 17% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Дніпровський «Алмаз Мотор, ЛТД» із групи компаній «Алмаз» належить Олексію Шоху та Олександру Корнієнку.

У торгах також брали участь ТОВ «ВіДі Автострада», ТОВ «Гранд Мотор» і ТОВ «Автосаміт Лтд». Останні дві фірми жодного разу не знижували ціну під час аукціону.

В лютому генеральним директором «Укрспецекспорту» було призначено [6] Павла Букіна, який працює в «Укрспецекспорті» багато років, а в 2012-2013 році займав посаду заступника директора «Укроборонпрому», якому підпорядковується підприємство.

Одночасно з призначенням Букіна його заступником став Рустама Тедиашвілі, екс-депутат [7] Херсонської міськради («Фронт Змін» Арсенія Яценюка, потім – Партія регіонів).

Гендиректор «Укроборонпрому» Роман Романов також є вихідцем з Херсону, до призначення він керував президентською виборчою кампанією Порошенка по Херсонщині. Романов також торгував автомобілями «Хюндай», які в Україні збирає корпорація «Богдан» Гладковського, співвласником котрої раніше був Порошенко.