- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Спортивні комунальники в Рубіжному замовили будівництво ринку за півтора мільйона

Комунальне підприємство «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області 24 липня за неконкурентною процедурою уклало угоду з ТОВ «Нові технології» щодо будівництва торгівельного майданчика на суму 260 тис грн.

Про це повідомляється [1] в системі «Прозорро [2]».

Сама угода була опублікована тільки 8 серпня. За нею фірма побудує торгівельний майданчик по вул. Володимирській в районі житлових будинків №25,27 в місті Рубіжне. Самі роботи потрібно закінчити до 30 вересня. Замовник зобов’язався перерахувати фірмі на попередню закупівлю матеріалів 82% від загальної суми угоди. В угоді відсутня інформації про вартість будматеріалів.

Взагалі, це друга черга будівництва ринку. Роботи на першому етапі також виконували «Нові технології», в травні комунальники уклали угоду [3] з фірмою на 1,05 млн грн., її дія закінчилася 15 липня.

Керівником комунального підприємства «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» є депутат Рубіжанської міської ради від «Опозиційний блок» Анатолій Бусєнков [4]. Нещодавно, 31 травня депутати місцевої ради  змінили види статутної [5] діяльності цього підприємства, надавши права йому можливість отримувати прибуток, завдяки чого це КП може займатися всіма видами підприємницької діяльності. Саме КП було створено рішенням Рубіжанської міської ради 09 червня 2016 [6] року.

Відносно самої землі, на котрій знаходиться торгівелний майданчик, то вона була передана в постійне користування КП «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» 25 січня 2017 [7] року, після чого 31  травня підприємство було звільнено від сплати земельного податку [8].

«Нові технології» зараз зареєстроване у Києві, раніше було прописане в Луганську. Засновниками фірми є луганчани Сергій Перехов, Федір Єрохін та Ростислав Піхельсон. Останній також є співзасновником ТОВ «Інвестор», де його бізнес-партнером є Едуард Лозовський, який раніше був першим заступником голови Луганської облдержадміністрації.

За даними «Прозорро», з початку поточного року «Нові технології» отримали замовлень на 2,73 млн грн. Всі угоди були укладені за неконкурентною допороговую процедурою.